Published On: mar, Mar 25th, 2014

Voteaza aici cel mai bun antrenor pe care l-a avut HC Dunarea Braila in ultimii ani

De cand a promovat in Liga Nationala, la carma echipei HC Dunarea Braila au fost 5 antrenori importanti. Infobraila va propune in aceasta saptamana sa il votati pe cel mai bun tehnician care a stat pe banca Dunarii Braila. Voteaza AICI.

ALEXANDRINA SOARE

sanda_soare_infobrailaAlexandrina Soare are un palmares impresionat, atat in teren, ca sportiva, cat si ca antrenor.

A castigat trei titluri de campioana nationala la junioare cu echipa CSS Galati, iar la 18 ani juca in lotul national de tineret, cu care a castigat in 1987 medalia de aur la Balcaniada de la Ankara (Turcia).

S-a promovat cu Otelul in Divizia A, unde toate jucatoarele aveau 18 ani, dar cea mai tanara echipa a campionatului a retrogradat. S-a revenit in 1992 in prima liga, iar de atunci nu s-a mai retrogradat pana in 2013, la un an dupa ce Otelul devenea Danubius. Sanda a facut parte din echipa Otelului, care s-a calificat pentru prima oara in Cupa EHF in 1995,

In acea perioada si-a inceput cariera de tehnician, doi ani ca secund al lui Cornel Badulescu, iar in octombrie 1998, dupa ce acestuia i-a expirat contractul, a fost instalata ca antrenor principal la Otelul. La 30 de ani, devenea prima femeie-antrenor din prima liga!

Alexandrina Soare a mai obtinut medalia de bronz in campionat cu Remin Deva. Succesele obtinute in acest domeniu au propulsat-o in aceasta perioada ca antrenor la lotul de tineret, iar din 2005, impreuna cu Mariana Tirca se ocupa de pregatirea nationalei B de senioare.

Alexandrina Soare este antrenorul care a dus HC Dunarea in Liga Nationala si singurul care la finele campionatului 2008 – 2009 a inregistrat o clasare pe locul III cu echipa braileana.

IOAN BABAN

BabanDupa 39 de ani de activitate, palmaresul antrenorului Ioan Baban este unul impresionant.

1993: Campion National  – Junioare I -  Craiova  cu CSS 2 Baia Mare, 1994: Campion Balcanic – Romania tineret  -  Turcia, locul I  – Budapesta – Ungaria cu Romania tineret, Campion Balcanic – Romania tineret  in Bulgaria, Campion Mondial  -  Romaniei Tineret  -  Aracaju -  Brazilia, medalie de bronz la balcaniada din Bulgaria cu Romania senioare B, 1997: medalie de argint – vicecampion Italia  – Viemme Cassano Magnago, 2008: medalie de bronz – Campionatul   Mondial Universitar, 2010: medalie de argint – Campionatul Mondial Universitar, Campion National  – Junioare I -  Baia Mare  cu CSS 2 Baia Mare, 30 de turnee internatinale, de 22 ori pe podium: 9 locul I, 6 locul II, 7 locul III, in perioada 1989-1995 si 2008-2010: 155 de jocuri: 97 victorii, 8 egaluri, 50 pierdute. Ioan Baban si-a mai adaugat la CV inca o performanta, devenind vicecampion mondial universitar in Brazilia.

Cele mai importante rezultate obtinute de Ioan Baban la carma echipei maramuresene sunt cele trei participari consecutive in Cupa EHF, intre 2007 si 2010 si calificarea in semifinala Cupei Romaniei in 2007.

In iulie 2011 Ioan Baban a parasit Baia Mare pentru orasul de la malul Dunarii si a preluat echipa locala. Cu Baban pe banca, HC Dunarea Braila a incheiat sezonul competitional 2011-2012 pe locul 4 in clasament, loc care ducea in Europa. In competitile europene, Dunarea Braila a ratat calificarea in optimile Cupei EHF, dupa ce a invins categoric WHC Biseri dar a pierdut in fata tancului rusesc, Kuban Krasnodar. In sezonul 2012-2013 Ioan Baban a stat pe banca Dunarii pana in februarie 2013, cand, dupa rezultatul slab de la Galati a decis sa isi dea demisia.

LIVIU PARASCHIV

liviu paraschivLiviu Paraschiv si-a inceput activitatea ca tehnician la Tractorul Brasov, formatie pe care a promovat-o in Liga I si apoi a pregatit-o timp de opt ani. In 1977 a preluat-o pe Minaur Baia Mare pentru ca apoi, timp de patru sezoane, sa stea pe banca tehnica a echipei Fibrex Savinesti, perioada in care a obtinut tot atatea titluri de vicecampion national. In 2004, pe cand se afla la Remin Deva a pierdut finala cu Zalaul si a ajuns cu echipa din Deva in finala Cupei Challenge. A urmat un scurt periplu de trei luni la Oltchim dupa care a ajuns la HCM Roman, formatie pe care in primul an a reusit sa o salveze de la retrogradare si apoi, in sezonul 2006-2007 sa o duca in semifinalele Cupei Challenge.

In toamna anului 2007 Liviu Paraschiv a preluat Dunarea Braila, incheind primul sezon pe locul 5 in Liga Nationala obtinand a doua participare consecutiva in Cupele Europene si ajungand cu echipa pana in semifinalele competitiei europene.

CRISTIAN PREDA

Cristi Preda-HC Dunarea - netOdata cu plecarea antrenorului Ioan Baban, conducerea clubului brailean a avut de luat o decizie foarte importanta. Conducerea de la Braila a decis ca profesorul Cristian Preda sa fie principal. Astfel, Cristi Preda a preluat atributiile lui Ioan Baban si a incearcat sa redreseze echipa. Cu Preda la carma, Dunarea Braila a incheiat sezonul competitional 2012-2013 pe locul 5 in clasament. Preda a parasit Dunarea Braila in sezonul 2013-2014, dupa remiza de la Valcea.

De-a lungul anilor Cristi Preda a fost secund la HC Dunarea, iar acum se ocupa de echipa de junioare IV de la LPS Braila.

ALEXANDRU VIOREL

Alexandru Viorel netDupa plecarea lui Cristian Preda de la HC Dunarea Braila, echipa de handbal a fost preluata de Alexandru Viorel. Noul antrenor nu a avut deloc o misiune usoara. Alexandru Viorel a condus echipa de la malul Dunarii doar cateva etape, acesta renuntand la functia de antrenor principal, dupa rezultatele slabe pe care echipa le-a inregistrat.

 Voteaza AICI cel mai bun antrenor care a condus in ultimii ani Dunarea Braila.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-