Published On: mie, Mar 5th, 2014

Vosganian isi lanseaza povestirile la Braila

afis 1Un nou volum semnat de Varujan Vosganian, numit ‘‘Jocul celor o suta de frunze si alte povestiri’’, va fi lansat miercuri, 12 martie 2014, la ora 17.00, la Biblioteca Judeteana “Panait Istrati” Braila.  Cartea a aparut in 2013 in colectia “Fiction Ltd.” a Editurii Polirom,  precum si in editie digitala.

Invitati, alaturi de autor, vor fi prof. Evelina Dumitrascu, prof. Dumitru Anghel si conf.univ.dr. Zamfir Balan, iar moderatorul evenimentului va fi dr. Eduard Claudiu Braileanu.

Liberalul Varujan Vosganian, fostul Ministru al Economiei, s-a nascut la 25 iulie 1958, in Craiova. Este presedintele Uniunii Armenilor din Romania si prim-vicepresedinte al Uniunii Scriitorilor. Lucrarile sale includ trei volume de poezie – “Samanul albastru” (1994), “Ochiul cel alb al reginei” (2001), “Iisus cu o mie de brate” (2005), precum si volumul de nuvele “Statuia comandorului” (1994). La Editura Polirom  a mai publicat romanul “Cartea soaptelor” (2009; editia a II-a, 2012), care a fost distins cu numeroase premii in tara si strainatate,  fiind declarat bestsellerul anului 2013 in Armenia.

Autorul este propus anul acesta de catre Uniunea Scriitorilor din Romania la premiul Nobel pentru literatura cu romanul “Cartea soaptelor”, una dintre cele mai bune carti aparute dupa 1989. Romanul, tradus deja in numeroase limbi, a fost considerat de critica o epopee a secolului XX, o carte ce prezinta identitatea poporului armean. 

Omul politic si, in acelasi timp, scriitorul  Varujan Vosganian, este un prozator exponential al literaturii noastre de azi,  Despre ultimul sau volum “Jocul celor o suta de frunze si alte povestiri” putem spune ca este o carte cu mesaj, de reflectie asupra conditiei umane, ce aduce in prim plan nelinistile si incertitudinile noastre.

Comentarii

comentariu

About the Author