Published On: vin, Mar 7th, 2014

Vezi aici superstitia campioanei Beatrice Caslaru

Tripla campioana europeana in 2000 si vicecampioana olimpica in acelasi an, Beatrice Coada-Caslaru are 18 medalii la competitiile internationale de top. Experta in probele de bras si mixt, braileanca a reusit performante senzationale si cu stafetele Romaniei, fiind considerata cea mai complexa sportiva din istoria inotului autohton.

Ascensiunea lui Beatrice a inceput odata cu Europenele de juniori din 1989, cand braileanca devenea dubla campioana continentala. Doi ani mai tarziu, la doar 16 ani, Caslaru facea furori la CE de seniori de la Atena, cucerind patru medalii de argint la 200 metri mixt, 400 metri mixt, 200 metri bras si 400 metri liber.

"Am fost intrebata,nu demult,daca am superstitii.Am uitat sa raspund. Mi-am amintit azi,dupa intalnirea cu braileanca mea,ca am plecat la 17 ani la Barcelona cu un talisman! O pereche de sosete pe care o primisem de la mama mea in '89 cand am plecat la europenele de juniori. Am luat un bronz, singura medalie a delegatiei, chiar daca eram cea mai mica componenta. Si pe podium am urcat cu acele sosete!!! Asa au devenit talisman. In 2000 la Sidney, erau la loc de cinste, in buzunarele treningului, alaturi de acreditare. Am acoperit medaliile cu ele, pana am primit casetele medaliilor. Si au ramas fideli buzunarelor tuturor treningurilor pe care le-am imbracat pana in 2004.
Nu le-am pierdut…au disparut pur si simplu.Dar,nu le-am uitat!!!", a spus inotatoarea.

Comentarii

comentariu

About the Author

-