Published On: mar, Mar 18th, 2014

Varga se opune desfiintarii unor judecatorii: “Le promiteam oamenilor dreptate pana la capat, dar incalcam accesul liber la justitie”

Share This
Tags

vasile vargaDeputatul liberal Vasile Varga a precizat intr-o declaratie politica, sustinuta marti in plenul Camerei Deputatilor, ca prin "initiativa guvernului de a desfiinta unele instante judectoresti si a parchetelor de pe langa acestea, se poate incalca un drept constituţional al cetatenilor, si anume accesul liber la Justitie".

Declaratia lui Varga vine in contextul in care exista un proiect al Ministerului Justitiei de desfiintare a Judecatoriei Insuratei si a Parchetului de pe langa aceasta, la care sunt arondati 49.000 de braileni din 30 de localitati.

"Nu a trecut multa vreme de cand le promiteam oamenilor din fiecare judet al tarii, ca vom face "Dreptate pana la capat!". De asemenea, prin desfiintarea unor instante judecatoresti consider ca actul de justitie se indeparteaza tot mai mult de cetateni, de locul in care este infaptuit, creandu-i dificultati suplimentare, printre care si cheltuielile de deplasare pentru pensionari si alte persoane cu o situatie materiala precara", a spus deputatul brailean.

Liberalul, notar de profesie, considera ca incarcarea suplimentara a instantelor nu va eficientiza calitatea actului de justitie, dar si ca se vor produce dezechilibre bugetare la nivelul administratiilor locale. Totodata, in viziunea lui Varga, de suferit dupa urma unei astfel de decizii vor avea si avocatii.

Deputatul PNL a comparat situatia desfiintarii instantelor cu comasarea sau inchiderea unor unitati spitalicesti, in timpul Guvernului Emil Boc: "Facand apel la istoria recenta, as dori sa atrag atentia ca, acum cativa ani, cateva zeci de unitati spitalicesti din unele comune sau orase au fost comasate sau pur si simplu inchise, cu efecte negative pentru populatia din zonele adiacente. Stimati guvernanti, credeti ca acum tara este mai bogata? Credeti ca este mai sanatoasa? Nu."

 

Comentarii

comentariu

About the Author