Published On: lun, Mar 10th, 2014

USD a decis: Radio in limba materna pentru maghiari!

 

maghiari1

Noul program de guvernare al PSD-UDMR-PC-UNPR, publicat astazi in presa,  atinge si problema televiziunii si radioului publice in cele 140 de pagini. Astfel, Guvernul se angajeaza prin acest document ca „vor fi extinse emisiunile studiourilor publice de radio si televiziune finantate din buget pentru ca acestea sa emita in limba maghiara pe tot parcursul zilei”. Romanii care locuiesc in zonele ocupate de minoritati, vor fi nevoiti sa asculte radio in alta limba decat cea romana.

Precizarea despre emisiunile in limba maghiara a fost facuta la capitolul „Continuarea si consolidarea protectiei sectoriale a drepturilor minoritatilor nationale, in acord cu cerintele integrarii Romaniei in Uniunea Europeana”.

Textul integral despre emisiunile in limba maghiara presupune: „Asigurarea unor programe in limba materna la radio si televiziune pentru toate minoritatile nationale, in special pentru comunitatea maghiara, astfel incat sa se asigure satisfacerea nevoilor culturale si de comunicare in limba materna la nivel national. In acest sens vor fi extinse emisiunile studiourilor publice de radio si televiziune finantate din buget pentru ca acestea sa emita in limba maghiara pe tot parcursul zilei”.

Comentarii

comentariu

About the Author