Published On: joi, Mar 6th, 2014
Fără categorie | By CARMEN GROSU & ALEX MARIN

Tratamentul cu ciocolata ideal pentru inima si creier

Share This
Tags

Ciocolata amaruie este un produs foarte bine cunoscut  pentru beneficiile  sistemului cardiovascular. Ca vanzari este sub ciocolata cu alune, cea cu stafide ori cea cu lapte, dar  este pe o scara ascendenta , spun mai multi reprezentanti.

O conditie ca efectul ciocolatei asupra sanatatii sa fie cel dorit,  este ca aceasta sa contina  unt de cacao si nu grasimi vegetale. Ca sa alegeti o ciocolata de calitate care contine unt de cacao , mai intai trebuie sa invatati  sa o degustati. De preferat ,inainte de degustare nu trebuie sa fumati , sau sa nu consumati mancaruri condimentate.O alta recomandare ar fi sa mirositi ciocolatata inainte sa o puneti in gura,si sa o tineti pe limba pana se topeste si sa o gustati doar la temperatura camerei.

Daca urmati aceste sfaturi puteti deveni un degustator experimentat  si cel mai important este ca puteti face diferenta de calitate. Praful de cacao pe  care il contine ciocolata este foarte bogat in flavonoli ,compusi sanatosi care se gasesc in numar mare si in fructe,legume,ceai verde ,grapfruit sau in vinul rosu.

Ciocolata neagra si putin amaruie  este mult mai recomandata decat cea alba pentru ca aceasta contine polifenoli. Acesti compusi protejeaza inima si lupta impotriva radicalilor liberi, care pot produce modificari ale ADN-ului.

Comentarii

comentariu

banner-INF

About the Author