Published On: Soare, Mar 23rd, 2014

Strategiile partidelor pentru europarlamentare si dezbateri economice in Parlament! Vezi aici agenda politica a saptamanii!

Parlamentul-Romaniei1Luni, 24 marte, Victor Ponta va sustine in fata intregului Parlament o dezbatere economica la care liberalii sau aratat pregatiti sa raspunda. Intre orele 16.00 – 18.00 primul ministru va prezenta un plan de redresare a economiei. Senatorii si deputatii liberali au declarat ca au la randul lor o serie de propuneri care vor fi supuse dezbaterii.

Tot luni, Partidul National Liberal va depune la Biroul Electoral Central lista candidatilor la alegerile europarlamentare.

Joi, 27 martie, se va desfasura sedinta semestriala a CSAT, prima de la izbucnirea conflictului in Crimeea. Presedintele tarii, Traian Basescu a marturisit ca aceasta sedinta nu este una ‘‘de urgenta’’ nefiind declarata o stare de urgenta care sa priveasca si teritoriul tarii noastre.

Saptamana urmatoare este definitorie pentru fostul liberal Mircea Diaconu, care va afla daca poate sau nu sa candideze independent la alegerile europarlamentare, in functie de numarul de semnaturi pe care le-a strans. Initial Mircea Diaconu era candidat declarat al PNL, insa in urma conflictului sesizat de Agentia Nationala de Integritate, acesta a fost inlaturat din cursa alegerilor de catre conducerea partidului.

In saptamana 24-28 februarie, fiica presedintelui, Elena Basescu va trebui sa se decida, daca va candida sau nu pe listele Partidului Miscarea Populara. Cu aceasta ocazie partidul isi va definitiva lista candidatilor pentru alegerile din luna mai.

Saptamana care urmeaza este una decisiva pentru toate partidele politice, fiind inregistrate ultimele date ale sondajelor electorale, acestia fiind nevoiti sa-si faca ordine in strategii dar si ultimele retusuri la listele candidatilor pe care intentioneaza sa-i trimita in Parlamentul European.

Comentarii

comentariu

About the Author