Published On: joi, Mar 27th, 2014

STAI AICI? B-dul Independentei nr. 350 sau alte adrese, locurile unde se intamplau lucruri care azi socheaza

Share This
Tags

prostituataInca din perioada interbelica, Braila era unul dintre cele mai ravnite orase cand venea vorba despre practicarea celei mai vechi meserii din lume. Femei din toate colturile Romaniei, chiar si de peste hotare, veneau in orasul nostru, unul dintre cele mai prospere porturi ale tarii, pentru a practica prostitutia.

Casele de toleranta se aflau in zona actualului centru vechi al orasului, majoritatea fiind inchiriate de proprietari instariti femeilor care nu isi vindeau trupul in aer liber. Prostituatele cu pretentii practicau  cea mai veche meserie din lume in luxoasele hoteluri din oras, unde se intalneau cu soldati si marinari straini.

Iulian Pavlovici isi inchiria locuinta din Bulevardul Carol nr. 350 ‘‘diferitelor femei de moravuri usoare si artistelor de varieteu”, iar Florica Popescu inchiria imobilul din B-dul Carol nr. 221 numai la ‘‘prostituate necunoscute’’.

In casele de toleranta cu tarifele cele mai mici, practicau prostitutia femeile mai plinute sau fugarele, care isi vindeau trupurile, chiar si pentru un pol, marinarilor si hamalilor din port.

Soldatii frecventau des locatiile din Strada Cetatii 15, dar si Casa Hepites 20, in timp ce ofiterii isi cautau relaxarea la Hotel Carpati sau Hotel Regal.

Printre cele mai celebre femei de moravuri usoare se numarau chiar si minore. Cea mai ‘‘ceruta’’ prostituata din oras era Floricica Gropeanu, bruneta, “cu forme rotunjite”, care castiga pe luna chiar si 15.000 de lei, comparativ cu un muncitor din port, al carui salariu ajungea la 1.000 de lei lunar.

O alta “celebritate” a acelor timpuri era Ghiocica Rasnoveanu, o vedeta a bordelurilor de pe strada Unirii, care avea chiar si patru clienti pe zi, iar tariful acesteia ajungea la 200 de lei per client.

O alta prostituata celebra din acea vreme era Ana Cavalenco, poreclita Aurica, care s-a nascut la data de 15 februarie 1918, in comuna Palanca din judetul Bacau si practica prostitutia la Braila din anul 1933, locuind in actualul cartier Chercea. La momentul realizarii fotografiei avea 18 ani si era descrisa ca fiind de „statura mijlocie, cu par castaniu, ochi caprui, nasul si barbia potrivite”. Aurica „nu cunostea carte” si mai avea o sora, Felicia, casatorita in Bucuresti.

Printre celebrele femei care isi vindeau trupul se numara si Stefana Mititelu in varsta de 23 ani, alias ‘‘Fani’’, care locuia pe str. Unirii nr.148 si se prostitua din anul 1931. Fani si-a mai vandut trupul si in orasul Galati, unde locuia sora acesteia.

De asemenea, cunoscuta era si Tasica Raica de 20 ani, poreclita „Basmanica”, era nascuta la Braila, in 1916, fiind „de statura mijlocie, cu par negru si ochi caprui”. Oferea placeri sexuale la Hotelul ‘‘Regal’’, ultimul control medical efectuandu-l la data de 1 martie 1937.

Barbatii care plateau pentru placere apelau si la fiica lui Iancu si a Anetei, Aurelia Zingher de 29 ani, nascuta la data de 18 iunie 1907, in Bucuresti. Aurelia era de origine evreiasca si practica prostitutia la Braila din 1936 fiind necasatorita.

Cea mai mica dintre prostituatele de lux din Braila era Rudmila Colnicenco in varsta 17 ani, nascuta in 1920 la Cetatea Alba. Locuia in Braila, pe str. Albastra nr. 2 si avea nationalitate rusa.

Deloc neglijata de barbatii care apelau la serviciile prostituatelor era si Paraschiva Baciu de 25 ani, nascuta in comuna Jugureanu din judetul Braila, la 10 octombrie 1912, fiind fiica lui Iancu si a Tudorei. Locuia pe str. Nicolae Balcescu nr.34, nu cunostea carte, iar ca semn particular, avea o alunita deasupra nasului, in partea dreapta.

Remarcate pentru serviciile oferite barbatilor erau si Angela Georgescu de 24 ani nascuta in Brailita, pe atunci o comuna limitrofa orasului Braila, Tudora Carlan de 18 ani din comuna Gropeni si Maria Constantinescu in vasrta de 22 ani care practica prostitutia pe str. Cetatii nr.15.

Pentru adolescenti, dar si pentru cei care nu detineau venituri mari, care isi doreau o partida de amor exista si optiunea Gradina Mare. Un raport sexual, in boscheti, costa intre 10 si 50 de lei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-