Published On: mie, Mar 12th, 2014

SOCANT! Doi bebelusi au facut septicemie din cauza mizeriei din spital

Share This
Tags

La solicitarea Ministerului Sanatatii, toate unitatile sanitare din tara vor fi controlate pe linia curateniei. Masura vina ca urmare a cifrelor ingrijoratoare raportate, care arata ca din ce in ce mai multi romani se aleg cu infectii in institutiile sanitare publice.

La Braila, in cursul anului 2013, au fost raportate 13 infectii nozocomiale, toate de catre Spitalul Judetean de Urgenta. Potrivit Directiei de Sanatate Publica Braila, doua dintre aceste cazuri au fost de septicemie intalnite in sectia de nou nascuti.

‘‘In anul 2013 au fost raportate de catre Spitalul Judetean de Urgenta Braila 13 cazuri de infectii nozocomiale. Dintre acestea doua au fost de septicemie in sectia de nou nascuti, 9 in sectii cu profil chirurgical si doua in sectii de Anestezie si Terapie Intensiva’’, a declarat dr. Andreia Gavrilescu, purtator de cuvant al DSP Braila.

Controlul a inceput la data de 1 martie si se va incheia la sfarsitul lunii mai.

In conformitate cu Ordinul Ministerului 916/2006, fiecare unitate sanitara trebuie sa ia masurile necesare pentru a evita contactarea virusilor de catre pacienti in spitale. Directia de Sanatate Publica intervine doar in cazul focarelor de infectie, unde sunt intalnite mai mult de trei cazuri de infectie simultan.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-