Published On: lun, mart. 3rd, 2014

Repartizarea sumelor defalcate din TVA pentru rebilitarea drumurilor in judet. Vezi aici unde se duc banii!

cj brailaIn cadrul sedintei ordinare a Consiliului Judetean din luna februarie s-a supus la vot ‘‘proiectul de hotarare privind repartizarea pe unitati administrativ teritoriale a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adaugata, destinate finantarii cheltuielilor privind  drumurile judetene si comunale pentru anul 2014 si estimari pe anii 2015-2017’’. Proiectul a fost aprobat cu 29 voturi “pentru” si 3 “impotriva”. Consilierii Sirbu Marian, Lungu Danut si Pascale Alfredo Vasile au votat impotriva proiectului in ciuda faptului ca  aceste reabilitari se produc si in comunele in care sunt primari membrii PDL.

‘‘Pe drumurile comunale nu s-a dat nimic si ar trebui sa fie dati bani si acolo. As ruga sa introduceti pe lista de prioritati DJ 203 R de la intersectia cu DJ 211 pana in satul Liscoteanca, sunt 1,5 km, macar reprofilat pentru ca acolo nu pot intra nici transportatorii. Si daca se poate, sa continuam cu 212 A pentru ca am vazut ca sunt prinsi bani pentru a acoperi restantele’’, a declarat Marian Sarbu.

La acea data, inca consilier judetean PDL, Silviu Radu, a votat pentru acest proiect, avand ca argument faptul ca si comuna Galbenu este prinsa in reabilitare: ‘‘Am vorbit cu primarul de la Galbenu. Avem DJ 203 si DJ 203 A, care sunt prinse in reparatii si plombari, domnul primar m-a rugat sa votez pentru ca sa-l ajut sa-si faca drumurile din zona’’.

Consilierii PPDD, in ciuda faptului ca au votat ‘‘pentru’’ si-au manifestat nemultumirea fata de faptul ca nu exista un proiect tehnic al drumurilor care urmeaza sa fie reabilitate in 2014.

‘‘Pentru drumurile comunale am dori ca Directia tehnica sa intocmeasca un raport tehnic in care sa ne spuna care drumuri sunt cu probleme, care necesita reabilitare, etc., in asa fel incat, prin suplimentarile care vor veni in a doua parte a anului, sa avem in vedere toate comunele si sa putem acoperi cat mai multe din necesitatile de reabilitare’’, a declarat consilierul Ivan Cristian.

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu a facut o serie de precizari care sa vina in completarea proiectului de hotarare, acolo unde nu este clara repartizarea fondurilor.

‘‘Oancea-Romanu intra la finantare in 2014, Liscoteanca 1,5 km intra la asfaltare in anul acesta, Ariciu – Racovita ne vom uita la el sa vedem ce putem face. Problema este ca nu e circulat, dar vom vedea ce facem. Reglajele le vom face pe Ordonanta nr. 28, inclusiv pe drumul 212 din Balta, drumul va fi din beton, pana la Marasu. In Balta se circula in mod normal, prin contributia celor de la Agricost, toate strazile sunt desfundate si in Marasu si in Frecatei, am trimis ajutoare acolo, dar o sa mai vorbim despre acest lucru la Diverse’’, a declarat presedintele.

Directia Tehnica urmeaza sa faca un raport al drumurilor comunale, de care se va tine cont la repartizarea sumelor defalcate din TVA.

Comentarii

comentariu

About the Author