Published On: mar, Mar 18th, 2014

Mihai Danut (PC) despre Boboc (PNL): A motivat cu dificultate in lb. romana. Am dubii ca intelege ce scrie in decizia CCR

Share This
Tags

mihai danutLimba romana pare a fi noua arma de razboi in lupta politica de la nivel local. Daca dupa ruperea USL, intre PNL si PSD nu au existat schimburi foarte dure de replici, se pare ca PC nu merge pe aceeasi linie. PNL si PC au fost parteneri in Alianta de Centru-Dreapta.

Senatorul Mihai Danut, liderul conservatorilor braileni, a lansat un atac extrem de violent la adresa sefului PNL Braila, senatorul Catalin Boboc, facand aluzie clara la capacitatea liberalului de a se exprima corect in limba materna. Totul a pornit de la faptul ca Boboc a contestat legalitatea functionarii grupului conservatorilor din Senatul Romaniei.

boboc"Aud ca in tara, mai tanarul meu coleg de la Senat, Catalin Boboc, a contestat, in calitate de presedinte al Comisiei Juridice, legalitatea grupului PC, al carui vicelider sunt de aproape un an. Avand in vedere dificultatile cu care a motivat in limba romana de ce considera dumnealui ca grupul PC ar functiona ilegal, am serioase dubii ca dl Boboc poate intelege ce scrie, tot in limba romana, in decizia Curtii Constitutionale, care s-a exprimat deja pe aceasta tema", a precizat Danut.

Luni, liberalii si democrat-liberalii au cerut in plenul Senatului desfiintarea grupului Partidului Conservator, din cauza faptului ca nu mai respecta Regulamentul Camerei superioare a Parlamentului. Un grup parlamentar poate functiona "numai daca cuprinde cel putin 7 senatori", iar in acest moment grupul PC numara 7 membri, si anume 6 parlamentari PC si un independent. Mihai Danut figureaza ca independent, desi si-a dat demisia din PP-DD pe 25 martie 2013 si este liderul PC Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author