Published On: joi, Mar 20th, 2014

Racolate pe messenger, 25 de minore din Braila au fost obligate sa se prostitueze

Share This
Tags

ProstituateUna dintre cele mai mari grupari de proxeneti din judetul Braila a fost destructurata de procurorii Biroului Teritorial DIICOT, in colaborare cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Serviciilor de Combatere a Criminalitatii Organizate Braila si Vrancea, Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Galati si Inspectoratului Judetean de Politie Braila.

In urma a 23 de perchezitii domiciliare pe raza judetelor Braila, Buzau si Vrancea, au fost aduse la sediul DIICOT Braila un numar de 17 persoane, suspectate de savarsirea infractiunilor de trafic de persoane, trafic de minori si proxenetism.

Membrii gruparii infractionale au racolat, in perioada 2008-2014, mai multe persoane de sex femin din mediul rural, majoritatea minore, pe care le-au obligat sa se prostitueze pe raza municipiului Braila.

Proxenetii au profitat de situatia materiala precara a tinerelor, precum si de lipsa lor de educatie, si prin amenintare sau agresiuni fizice le-au determinat sa practice prostitutia in folosul lor.

Fetele au fost racolate prin abordare telefonica, pe Messenger sau prezentate de persoane din anturajul "pestilor", de asemenea fiind amagite cu promisiuni de casatorie. Minorele au abandonat si cursurile scolare.

Fiecare membru al gruparii avea un rol bine stabilit in cadrul retelei, respectiv racolare, supraveghere, transportare si cazare. Initial, proxenetii aveau cu victimele relatii de prietenie sau concubinaj, pentru ca ulterior sa le forteze sa isi vanda trupurile.

La sediul DIICOT Braila sunt audiate in acest moment 30 de persoane, pana in prezent fiind identificate 25 tinere care au fost exploatate sexual. Actiunea procurorilor a fost realizata si cu sprijinul Jandarmeriei Romane.

Vom reveni cu detalii!

Comentarii

comentariu

About the Author

-