Published On: mie, Mar 26th, 2014

PROSTIE SI BATAIE DE JOC: Gheorghe Stefan a dat HC Dunarea jos de pe podium!

Share This
Tags

el_este_groparul_hc_dunarea_braila * Daca HC Dunarea ar fi sesizat in termen ca Iulia Snopova de la SCM Craiova nu avea drept de joc, fetele noastre ar fi fost astazi pe locul 3 si nu pe nemeritatul loc 4 * "Ne faceti de ras in tara", sunt comentariile cititorilor nostri la adresa conducatorilor echipei de handbal fanion a Brailei * Cititi regulamentul si dupa faceti sesizari * BOCAN: "Informarea trimisa de conducerea clubului brailean este neintrodusa la termen si netaxata" * Infobraila a deschis o ancheta jurnalistica si va cere demisia tuturor vinovatilor *

Ne-am obisnuit ca in ultimii ani sa pierdem, din prostia si incompetenta unora, locul de pe podium sau un loc care sa duca in Cupele Europene. Anul acesta, s-a dovedit ca prostia conducatorilor de la HC Dunarea nu reprezinta un accident ci o boala cronica. In urma cu doua saptamani, conducerea clubului Dunarea Braila a trimis o informare/sesizare la Federatia Romana de Handbal, in atentia Comisiei de Competitii in care se relata faptul ca jucatoarea Iulia Snopova de la SCM Craiova nu avea drept de joc in partida directa dintre cele doua cluburi, joc incheiat la egalitate. Din nefericire, sesizarea este tardiva! Ea ar fi fost ideala, in conditiile in care partida dintre SCM Craiova si Dunarea Braila, care  a avut loc pe 8 februarie, s-a incheiat la egalitate 23-23. Atunci trebuia ca reprezentantii clubului brailean sa stie de problemele Iuliei Snopova, care au aparut inca din 24 ianuarie, atunci cand acesteia i-a expirat practic viza de sedere in Romania! Revenind la Snopova, reporterii Infobraila au aflat ca jucatoarea a evoluat, desi nu avea actele in regula, in partidele cu HC Dunarea Braila, Neptun Constanta, HCM Ramnicu Valcea si CSM Ploiesti, marcand in aceste meciuri nu mai putin de 21 de goluri!

Conform regulamentului Ligii Nationale, jucatoarea este cea care trebuie sa isi faca viza de munca, clubul avand doar obligatia de a se duce la Federatia Romana de Handbal pentru a o legitima: "Regulamentul LN pct. 3. – pentru sportivii extracomunitari se va obtine dreptul de joc pe baza prezentarii permisului de munca valabil pe teritoriul Romaniei si a contractelor incheiate ca handbalist profesionist; (viza nu are nici o legatura cu dreptul de joc…)", se arata in regulamentul Ligii Nationale.

Investigatiile ziarului nostru au ajuns la varful FRH. Contactat telefonic, secretarul general al FRH, Mihail Bocan, a declarat pentru Infobraila faptul ca informarea trimisa de conducerea clubului brailean este neintrodusa in termen si netaxata. "Comisia de disciplina a luat act de informarea trimisa de conducerea celor de la HC Dunarea Braila, ca si de cea a celor de la Neptun Constanta, ambele avand ca subiect dreptul de joc al Iuliei Snopova si a decis ca acesta sesizare este neintrodusa la termen si netaxata. Conform regulamentului aceste sesizari se fac in timpul jocului, la pauza sau la cel mult 10 minute dupa incheierea partidei. In ceea ce priveste castigul la masa verde, nici nu se pune problema. Clasamentul ramane neschimbat deoarece aceste sesizari nu s-au facut in timp util". Adica, pe romaneste, cei care conduc destinele HC Dunarea sunt prosti gramada, iar unii dintre ei se lasa dusi de nas de acesti prosti!

Conform regulamentului FRH, Art. 29.1: "Contestatiile privind impracticabilitatea sau amenajarea defectoasa a terenului de joc, se pot face numai inainte de inceperea jocului. Impotriva dreptului de joc al sportivilor sau pentru substituiri, se pot face contestatii oricand, inainte de inceperea jocului, in pauza si dupa terminarea jocului dar nu mai tarziu de 10 minute de la sfarsitul acestuia".

Si antrenoarea Craiovei, Carmen Amariei, a declarat ca HC Dunarea merita locul 3 si a spus ca deja Comisia de Competitii a analizat aceasta situatie neobisnuita si a decis sa ridice dreptul de joc al handbalistei pana la clarificarea problemelor. "Dunarea Braila ar fi trebuit sa obtina pe teren locul 3 si ca trebuie sa se documenteze mai bine inainte de a face o sesizare", a declarat pentru Amariei.

Stefan GheorgheContactat telefonic, inca directorul executiv al HC Dunarea Braila, Gheorghe Stefan, a confirmat faptul ca in urma cu doua saptamani a trimis o sesizare catre Federatia Romana de Handbal si ca nu a primit un raspuns oficial. "Am trimis o sesizare avand ca obiect Comisia de Competitii in ceea ce priveste dreptul de joc al jucatoarei Iulia Snopova", a declarat sec "domnul Stefan", obosit probabil de declaratiile date anterior ziarelor de sport privind transferuri care se pot realiza doar in mintea lui!

Prin urmare, HC Dunarea Braila a pierdut locul trei in clasament din cauza conducerii echipei, care a facut sesizarea mult prea tarziu, la o luna si jumatate de la disputarea partidei, si nicidecum, asa cum scrie in regulamentul pe care ar trebui sa-l stie orice conducator sau director de club, cu cel mult 10 minute dupa terminarea partidei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-