Published On: joi, Mar 27th, 2014

Pregatiri pentru Paste: Vezi aici cum si de unde poti cumpara miei!

piata copyPentru primavara anului 2014, doar doua locatii au primit autorizatie de comercializare a mieilor vii. Brailenii interesati de achizitionarea acestor animale le pot cumpara din obor sau din spatele pietei agro-alimntare, cunoscuta sub numele de Piata Mare.

Mieii vii se pot comercializa insotiti de certificatul sanitar veterinar pentru transportul lor, formular de miscare F2. Ambele documente se elibereaza de catre medical veterinar de libera practica, din localitatea de provenienta a animalelor. Obligatoriu este insa, ca mieii sa fie individualizati, inmatriculati cu crotalie cu microcip.

’’In ceea ce priveste mieii sacrificati, activitatea se va desfasura numai in unitati de abatorizare autorizate sanitar veterinar pentru schimburi intracomunitare, inclusiv in abatoarele de mica capacitate. Astazi am primit ultimele noutati legislative. Ni s-a transmis ca animalele pot fi sacrificate la nivelul comunelor din judet, insa doar in spatii amenajate care sa corespunda legislatiei in vigoare. In ceea ce priveste mieii sacrificati in gospodariile proprii, acestia nu necesita marcare, iar produsele obtinute se pot utiliza doar pentru consumul familial’’, a declarat Nita Caragata,  director executiv adjunct al Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Braila.

Pentru anul 2014, in ceea ce priveste sacrificarea mieilor sunt autorizate doua abatoare care pot raspunde solicitarilor fermierilor: SC DINAMEL TRADE SRL si SC BUNICARM IMPEX SRL.

Inspectorii DSVSA vor incepe seria controalelor cu verificarea depozitelor alimentare a laboratoarelor de cofetarie-patiserie, dar si a unitatilor de panificatie, in perioada 7 – 19 aprilie 2014.

Comentarii

comentariu

About the Author