Published On: mie, Mar 12th, 2014

Petrea, preocupat de politica maritima mai mult decat de propriul Colegiu

petrea bunMiercuri, 12 martie 2014, deputatul Petrea Dorin Silviu a participat la sedinta comuna a Comisiilor pentru Afaceri Europene a celor doua Camere, pentru prezentarea prioritatilor Presedintiei Elene a Consiliului Uniunii Europene, la care a fost invitat ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Republicii Elene in Romania, Grigorios Vassiloconstandakis.

In cadrul acestei intalniri au fost abordate teme de actualitate, precum cresterea economica si crearea de locuri de munca, adancirea integrarii zonei euro, migratia si politica maritima.

“Dupa cinci de la declansarea crizei financiare globale, in Uniunea Europeana incep sa apara acum primele semne ale redresarii economice. Acestea sunt fragile si nu sunt inca resimtite de persoanele care au avut cel mai mult de suferit de pe urma crizei, printre acestea numarandu-se tinerii someri. Trebuie sa construim pe baza progreselor inregistrate pana in prezent si sa continuam procesul de reforma deja inceput in statele membre intr-un ritm cat mai intens”, a declarat deputatul UNPR Petrea Dorin Silviu.

Totodata, ambasadorul Grigorios Vassiloconstandakis a punctat ca in vederea promovarii cresterii economice, principalul obiectiv al presedintiei este de a realiza un echilibru intre programul de consolidare fiscala si implementarea unui pachet consolidat si realist pentru crestere si crearea de locuri de munca. Acesta din urma poate fi transformat intr-un program european de investitii, modelat dupa politica de coeziune, cu accent pe ocuparea fortei de munca.

In ce priveste tema politicii maritime, prioritatea Presedintiei Elene a Consiliului UE din cadrul semestrului I din 2014 va fi redefinirea politicii maritime europene, prin extinderea domeniilor de actiune. Astfel se va urmari promovarea unei politici maritime integrate care sa cuprinda cresterea economica si creearea de locuri de munca in zonele de coasta maritime, dezvoltarea turismului nautic si de coasta si promovarea strategiei europene de securitate maritima.

Comentarii

comentariu

About the Author