Published On: joi, Mar 20th, 2014

Parcul Monument isi schimba complet infatisarea. Se investesc peste 2 milioane de euro

parcCopiii vor avea parte de multe surprize dupa reabilitarea Parcului Monument din Braila. Pe langa schimbarea intregului peisaj, municipalitatea promite un al doilea parculet de joaca. Acesta urmeaza sa fie amenajat in spatiul aflat intre linia de tramvai si soseaua Buzaului.

Pentru cei trecuti de varsta a doua se vor amenaja spatii speciale cu banci si mese de sah, iar pentru cei care isi doresc sa faca sport in aer liber, aleile vor fi renovate si vor beneficia de noi carari asfaltate.

Vor fi plantati 2200 de arbori si peste 400 de arbusti din diferite specii.

In ceea ce priveste rondoul din Parcul Monument, aici se va scoate piatra cubica si se va rearanja astfel incat sa se poata circula in conditii normale, iar in mijloc va fi plantat un brad de mari dimensiuni. Fantana arteziana va fi din nou redata publicului, spre deliciul iubitorilor de plimabi in aer liber.

Parcul va fi reabilitat pe 6 amplasamente, valoarea totala a proiectului fiind de 9,353 milioane lei. Din cele 53 de ha pe care este intins parcul, doar 27 vor intra in reabilitare, fiind in administrarea municipalitatii.

Comentarii

comentariu

About the Author