Published On: joi, Mar 27th, 2014

NU E GLUMA! A aparut un joc cu “Nicusor de la Braila” pentru smartphone. Doi elevi de la “Iorga” l-au creat

Share This
Tags

Marcel HorneaDoi elevi ai Liceului Teoretic "Nicolae Iorga", de la profilul matematica-informatica, au creat o aplicatie originala pentru smartphone, care il are in prim plan pe Nicusor de la Braila, un om al strazii din Braila, ajuns vedeta pe Youtube, dar si la TV.

joaca_pretenasDanca Adrian si Hornea Marcel (foto), ambii in varsta de 18 ani, au inceput tot acest proiect printr-o joaca, lucrand in diferite medii de programare. In luna februarie a.c., totul a capatat contur, cei doi realizand o aplicatie pentru smartphone, intitulata "Nicusor de la Braila".

Ideea brailenilor s-a dovedit a fi una de succes, notorietatea nationala a personajului "Nicusor de la Braila" facand din acest joc unul extrem de viral. Aplicatia realizata de elevii de la "Iorga" a avut o reusita peste asteptari.

Pe data de 6 martie, jocul a devenit online, oferit spre descarcare gratis in cadrul Market Android. In mai putin de o saptamana, "Nicusor de la Braila" a ajuns pe locul 65 in topul celor mai downloadate jocuri gratuite de pe Market Android. Pe 27 martie, jocul se afla pe locul 15, lasand in urma jocuri mult mai titrate ca "Angry Birds" sau "Pet Rescue Saga".

Adrian si Marcel nu se opresc aici. In continuare ei vor sa imbunatateasca jocul, adaugand teme si fundaluri diferite. Elevii si-au dorit sa isi publice realizarea si in App Store, insa neavand bugetul necesar unui astfel de demers, totul a ramas doar o nazuinta.

Download AICI!

 

Comentarii

comentariu

About the Author