Published On: mie, Mar 19th, 2014

Se strange latul in jurul baronului PSD Constanta! DNA, perchezitii la CJ Constanta

DESCHIDERE_Nicusor_Constantinescu_In aceasta dimineata procurorii au trecut la perchezitii. In vizorul DNA-ului au fost institutia Consiliului Judetean, dar si locuinta personala a lui Nicusor Constantinescu.

 

Seful Consiliului Judetean Constanta este anchetat intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea, in perioada 2011-2013, a unor infractiuni asimilate celor de coruptie de catre functionari publici cu functii de conducere in plan local. Perchezitiile din aceasta dimineata se desfasoara in trei locatii, dintre care doua sunt institutii publice.

Procurorii beneficiaza de sprijinul SRI si al Brigadei Speciale de Interventie a Jandarmeriei.

Nicusor Constantinescu se afla la cel de-al treilea mandat de presedinte al Consiliului Judetean Constanta, castigand alegerile din iunie 2012 cu peste 60 la suta din voturi.

Seful CJ Constanta a fost trimis de doua ori in judecata de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, in cursul aceluiasi an – 2008. In primul dosar, din octombrie 2008, este acuzat, alaturi de alte 36 de persoane, intre care si primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, in legatura cu restituirea si atribuirea nelegala a unor intinse suprafete de teren intravilan din municipiul Constanta, Mamaia, plaja si faleza, fapte prin care ar fi fost cauzat un prejudiciu in valoare de aproximativ 114 milioane euro. In al doilea dosar, din decembrie 2008, este acuzat de un prejudiciu de peste un milion de euro, in urma Contractului de Implementare a Masurii ISPA.

Comentarii

comentariu

About the Author