Published On: vin, Mar 7th, 2014

NESIMTIRE CET-ul a falimentat. Seful Motoc a ramas, insa se plange: “Nu imi permit sa traiesc decent!”

Share This
Tags

cetIn cursul anului trecut operatorul de termoficare SC ‘‘CET’’ SA Braila, aflat in subordinea municipalitatii, a cerut declansarea procedurii insolventei, iar la putin timp a intrat in faliment.

Magistrala de termoficare urmeaza sa fie preluata de municipalitate de la falimentara SC ‘‘CET’’, asa cum prevede o hotarare de Consiliu Local si data mai departe in administrare Companiei de Utilitati Publice ‘‘Dunarea’’ Braila. Angajatii operatorului local de termoficare au fost trimisi in somaj si compania care incalzea pana acum casele brailenilor a fost data uitarii. Doar hotii de fier vechi sunt cei care isi mai amintesc din cand in cand de  CET si ‘‘ajuta’’ autoritatile la dezmembrarea fostului operator de termoficare. In prezent doar cei de la conducere mai au activitate.

Contactat telefonic, fostul lider de sindicat de la CET, Gheorghita Parlog s-a aratat deranjat de faptul ca, dupa pronuntarea falimentului, o parte din directorii CET au primit alte functii in cadrul societatii, primind in continuare salariu intr-o firma falimentara. Parlog declara ca exceptie de la regula a facut insa Petrisor Motoc, care in continuare ocupa functia de sef de birou in cadrul operatorului local de termoficare, beneficiind de un salariu ‘‘gras’’.

‘‘Motoc a ramas la conducerea CET-ului si primeste un salariu mare pentru functia pe care o ocupa. Nu inteleg ce rol mai are el acolo si de ce primeste atatia  bani daca CET-ul este in faliment’’, a declarat pentru Infobraila, fostul lider sindical.

Motoc se apara, precizand ca salariul obtinut din functia de sef de birou nu este suficient pentru a-i oferi un trai decent, lasand impresia ca se afla in aceeasi situatie cu fostii angajati.

‘‘Salariul meu a fost diminuat printr-o decizie emisa in luna decembrie, anul trecut cu un procent de 50%. Dupa 36 de ani de munca, am un salariu care nu imi permite sa traiesc decent. Momentan sunt in cautarea altul loc de munca, pentru a iesi din impasul in care ma aflu. Daca domnul Parlog, afirma ca eu am un salariu gras se inseala. Asta este strict parerea lui. El nu mai este angajatul nostru, dupa ce a fost disponibilizat la cererea sa’’, a precizat Petrisor Motoc.

Ajuns din nou la conducerea operatorului local de termoficare, dupa ce Stanel Necula a fost numit administrator special la CET Oradea, Motoc nu a dorit sa faca declaratii referitoare la cuantumul salariului sau, invocand motive de confidentialitate impuse de lichidator.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-