Published On: joi, Mar 27th, 2014

Municipalitatea nu a inceput inca eutanasierile. ONG-urile din Olanda salveaza patrupezii din Braila

cainiIn cadrul unei conferintei de presa, primarul municipiului Braila, Aurel Simionescu, a lamurit semnele de intrebare care planau asupra programului de eutanasiere. Potrivit edilului sef, un numar de aproximativ 130 de patrupede au fost deja adoptate de catre ONG-uri. Ajutor pare sa fi venit si de peste hotare, una dintre organizatii aflandu-se pe teritoriul Olandei.

 ‘‘Eutanasierile nu au inceput. Pentru moment procedam la aceasta masura doar in cazul animalelor agresive, batrane sau bolnave. Am repornit a doua procedura pentru adjudecarea acestei activitati. Ceea ce este mult mai bine este faptul ca avem un numar mai mare de adoptii, sunt undeva la 120- 130 dar statistica spune altceva. Sunt de fapt trei ONG-uri care au facut aceste adoptii, sa nu intelegem ca 130 de oameni au  salvat cainii. Una dintre organizatiile care a accesat acest program este din Olanda’’, a precizat primarul Aurel Simionescu..

Edilul sef s-a aratat nemultumit de atitudinea adoptata de majoritatea brailenilor, care sustin ca sunt iubitori de animale, depunand un efort minim de a arunca putina hrana cainilor si de a le crea un adapost din carton sub scara blocului.

‘‘De discutat ar fi masura in care cei ce spun ca sunt iubitori de animale se si implica in povestea aceasta. De cele mai multe ori se intampla ceea ce spun de foarta multa vreme, adica dau doua trei maini de boabe la cainii aceia, sau le pun o cutie de carton sub scara si au terminat. Eu consider ca aceia nu sunt iubitori de animale’’, a adaugat Simionescu.

Intr-o discutie purtata cu oficiali de la Bucuresti, primarului Brailei i s-a adus la cunostinta faptul ca, in cadrul adoptiilor care le-a oferit cetatenilor posibilitatea de a lua animalele acasa, cainii au ajuns din nou in strada.

‘‘Prima procedura nu s-a adjudecat pentru ca nu au fost firme interesate de eutanasiere. Totusi noi am desfacut lucrurile pe partea de asistenta medicala, pentru ca riscam sa ramanem si fara partea asta si pe cea de eutanasiere. Adoptiile se fac pentru un an de zile, dupa care obligatiile pe care le au in acel contract nu mai sunt valabile. Exista un document si o semnatura, iar cei care nu il repecta vor fi trasi la raspundere. Daca adopti un caine acum si peste o luna de zile nu mai ai puterea sa platesti pentru el, iti asumi acest lucru.

In Braila adoptiile se fac doar la distanta. Am avut acum cateva zile o discutie cu cei de la Bucuresti si am aflat ca oamenii care au luat cainii acasa sau ONG-uri si le-au dat din nou drumul pe strada’’, a adaugat Simionescu.

Potrivit edilului sef peste aproximativ doua saptamani municipalitatea va demara programul de eutanasiere a cainilor fara stapan. 

Comentarii

comentariu

About the Author

-