Published On: mie, Mar 12th, 2014

Ministrul Educatiei nemultumit de rezultatele de la simularea Evaluarii Nationale. Braila se situaza pe locul II in topul promovabilitatii

Share This
Tags

simulare romanaMinistrul Educatiei, Remus Pricopie, a facut prima declaratie dupa anuntarea rezultatelor dezastruoase de la simularea Evaluarii Nationale 2014. Oficialul a precizat ca notele mici luate de elevi nu trebuie sa duca la simplificarea programei scolare, din contra, ar trebui sa-i stimuleze pe elevi ca sa munceasca mai mult.

Dupa ce sapte din zece elevi au obtinut note sub 5 la simularea Evaluarii Nationale, ministrul Educatiei a organizat o videoconferinta cu toti inspectorii scolari, pe care i-a rugat sa demareze discutiile cu directorii unitatilor de invatamant.

‘‘Eu sunt optimist, chiar daca sunt nemultumit de rezultatele acestei simulari, o sa vedem si la bacalaureat ce se intampla. Acesta este rolul simularilor, sa arate nivelul de pregatire si sa determine elevii sa munceasca mai mult. Cred ca vom reusi sa remediem. Sigur, nu ma astept la un rezultat spectaculos in vara, dar important este ca incet, gradual, sa ajungem la rezultate mai bune", a declarat Remus Pricopie.

Cu un procent de 60,42% de promovabilitate obtinut la simularea Testelor Nationale, Braila a fost surclasata de elevii din capitala cu doar 3.79 procente.

Din cei 2850 de elevi braileni care au sustinut simularea, 135 nu s-au prezentat la proba de Limba si Literatura Romana si 131 au lipsit la Matematica.

‘‘Tinand cont de faptul ca Bucurestiul nu are elevi proveniti din mediul rural, consider ca Braila se situeaza pe un loc foarte bun. Vom actiona pentru marirea procentului de promovabilitate in unitatile de invatamant unde rezultatele au fost sub asteptari. Pana la sustinerea testelor reale, elevii mai au timp la dispozitie pentru a asimila materia pe care inca nu o stapanesc’’, a precizat Inspectorul General al ISJ Braila, Iulian Danielescu.

Braila se situeaza pe locul II la promovabilitatea simularii Testelor Nationale, urmata de Cluj cu un procent de 59,18 la suta, Galati cu o promovabilitate de 55,62 la suta si Alba cu 55,59 la suta. Codasi in topul promovabilitatii au fost elevii din Calarasi unde doar 34,17 la suta din cei care au sustinut examenul au reusit sa obtina o nota peste 5.

Comentarii

comentariu

About the Author

-