Published On: mie, Mar 19th, 2014

Mihail Vlasov, ridicat de DNA la cateva ore dupa ce a fost la Braila, la inmormantarea lui Chiriacescu

Share This
Tags

VlasovMarti seara, Mihail Vlasov, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, a fost prins in flagrant de procurorii DNA, in parcarea Hotelului Hilton, la doar cateva ore dupa ce acesta participase la inmormantare lui Ioan Chiriacescu, la Braila.

Chiriacescu, seful Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Braila, a murit luni in urma unui grav accident rutier produs pe Soseaua Baldovinesti, in zona fostei Fabrici de Nutreturi Concentrate. Masina condusa de brailean, un autoturism de serviciu marca Dacia Logan, nu a acordat prioritate unei cisterne care se indrepta spre Galati, moment in care utilajul de mare tonaj a izbit in plin Loganul.

Vlasov s-a intalnit cu un afacerist, de la care a luat, prin intermediul soferului, suma de 200.000 euro drept mita. Banii au fost inscriptionati cu substanta fluorescenta au fost pusi de denuntator (n.r. afaceristul) intr-o punga pe care scria: "Ati nimerit solutia! Va multumim!". Soferul a dus punga la masina sefului Camerei de Comert, aflata in parcarea hotelului. In acel moment au aparut si anchetatorii care organizasera prinderea in flagrant.

Miercuri, Vlasov a fost arestat preventiv pentu 30 de zile, decizia putand fi contestata la Curtea Suprema.

Afaceristul avea pe rol la Curtea de Arbitraj un litigiu comercial cu o valoare de 4 milioane de euro. Pentru influentarea solutiei in aceasta cauza, Vlasov a cerut suma de 1.000.000 euro, ce urma sa fie platita in mai multe transe.

Curtea de Arbitraj Comercial International, la care Mihail Vlasov ar fi spus ca intervine pentru solutionarea dosarului, este condusa de vicepresedintele BNR Bogdan Olteanu si de una dintre fiicele lui Vlasov, Vanda.

Vlasov, in varsta de 70 de ani, este presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei din anul 2007, iar in perioada iunie – decembrie 2008 a detinut si un mandat de deputat PNL.

Comentarii

comentariu

About the Author

-