Published On: mie, Mar 26th, 2014

MApN organizeaza tabara de cercetasi! Vezi aici cum iti poti inscrie copilul

soldat_68742800Ministerul Apararii Nationale, prin Directia informare si relatii publice, lanseaza astazi, 26 martie, concursul national de selectie pentru participarea elevilor din invatamantul gimnazial si liceal din Romania la cea de-a opta editie a Taberei de vara pentru cercetasi "Fii cel mai bun! Fii la inaltime!".

Editia din acest an se va desfasura, in perioada 27 iulie – 3 august, la Predeal, cu sprijinul Statului Major al Fortelor Terestre. La tabara se pot inscrie elevii care sunt, la momentul desfasurarii concursului, in clasele VI-VII si IX-XI.

Tabara isi propune sa dezvolte si sa valorifice calitatile fizice si morale ale tinerilor participanti, spiritul de competitie si de echipa. Programul taberei va cuprinde activitati aplicativ – militare, intreceri sportive, vizite la obiective militare si turistice.

Concursul de selectie cuprinde doua etape, in cadrul acestora testandu-se cunostintele elevilor despre Armata Romaniei, NATO si UE. In prima etapa (26 martie – 20 aprilie), echipe constituite din cate doi elevi vor trebui sa completeze un formular de inregistrare si sa raspunda la 20 de intrebari tip grila. Pentru cea de-a doua etapa (21 aprilie – 11 mai), echipele care au raspuns corect la cel putin 15 intrebari ale primei etape se califica, acestea urmand sa raspunda la un nou set de intrebari.

In perioada 12 – 18 mai, juriul concursului va evalua raspunsurile trimise de echipele calificate in cea de-a doua etapa, 21 dintre acestea (primele 10 echipe din invatamantul gimnazial si primele 11 echipe din invatamantul liceal) urmand sa participe la tabara de pregatire.

Detalii cu privire la actiune pot fi obtinute de pe pagina web www.mapn.ro/tabara.

  

Comentarii

comentariu

About the Author