Published On: vin, Mar 21st, 2014

“Mai putini caini pe strada” – campanie in cadrul careia s-au realizat 87 de adoptii!

adapost cainiIn perioada 19 februarie – 18 martie a avut loc concursul civic de desene si colaje pentru scolari si seniori sub titlul “Intamplari cu bunici despre caini si pisici”. Concursul face parte din campania “Mai putini cainii pe strada” 2013-2015 – coordonata de Initiativa Cetatenilor Seniori – care sprijina adoptiile de caini fara stapan din adaposturile publice brailene. Campania a inceput cu marsul  a peste 250 de elevi, tineri si seniori in 4 decembrie 2013, si va continua cu concursul de discurs public pentru liceeni in aceasta vara.

Campania are ca asociat de onoare fundatia “Felicia Animalia Stichting ” din Olanda, fondata in luna decembrie de Alina si Paolo Panico si  reprezentata  in Braila  de Viorel Neagu , membru al echipei de campanie “Mai putini caini pe strada”. 

Premierea si vernisajul  expozitiei de desene vor avea loc sambata, 22 martie 2014, ora 11.00,  in holul Bibliotecii Budetene “Panait Istrati” Braila. Invitata de onoare este d-na Gabriela Catruna, persoana care a realizat independent 67 de contracte de adoptii la distanta .

In urma campaniilor sau realizat 37 de adoptii in familie datorate desenatorilor si prietenilor lor in numai 3 saptamani de campanie. Alte 50 de adoptii la distanta sunt datorate fundatiei  Felicia Animalia Stichting, Olanda , asociata de onoare a campaniei in perioada decembire 2013 – martie2014 .

Peste 250 de copii, parinti si bunici au participat la intalnirile pregatitoare din scolile “Mihu Dragomir”, “Fanus Neagu”, “Mihai Eminescu” , colegiul “Ana Aslan” si  de la Biblioteca Judeteana cu Viorica Alexandru din cadrul ICS, Maria Barbu din cadrul SUPAGL, Florica Filote – Adapostul Unirea si Cornelia Miler – Cercetasi.

Campania are loc in cadrul proiectului Grundtvig “Pregatirea cetatenilor Seniori pentru Imbatranire Activa” si este sustinuta de parteneriatul local format din Pro-Democratia, Organziatia “Trebuie”, Primaria Municipiului Braila, Biblioteca Judeteana “Panait Istrati” , Uniunea Judeteana a Cetatenilor Seniori, cu participarea independentilor Marian Capatana si Viorel Neagu.   

Comentarii

comentariu

About the Author