Published On: mar, Mar 11th, 2014

Infractori de mici. Peste 180 de minori au incalcat legea in 2013

Share This
Tags

politie-dubaIn anul 2013, in cadrul Compartimentului de Asistenta si Sprijn pentru Readaptarea Copilului cu Probleme Psihosociale s-au inregistrat un numar de 187 de cazuri active savarsite de minori.

Potrivit statistilor intocmite de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, 80 dintre cazurile savarsite de catre minori provin din mediul rural si 107 din mediul urban.

Anul trecut, DGASPC Braila a fost sesizata de catre Parchetele de pe langa instante privind un numar de 108 cazuri de infractiuni comise de infractori cu varste mai mici de 18 ani, 34 dintre acestia prezentand antecedente.

‘‘Cinci copii au beneficiat de plasament familial si niciun copil nu a executat o masura privativa de libertate. In cursul anului 2013, preluand si cazurile din anul precedent, un numar de 75 de minori au beneficiat de masura de supraveghere specializata, din care 58 de masuri au fost instituite in acest an, iar un copil a beneficiat de plasament in sistem rezidential’’, se arata in raportul intocmit de DGASPC Braila.

104 din cazurile de furt inregistrate pe raza judetului nostru au fost savarsite de minori, iar opt copii cu varste de pana la 18 ani au intrat in randul infractorilor pentru savarsirea infractiunii de lovire sau alte violente. De asemenea, oamenii legii au mai gasit trei vinovati in randul copiilor si pentru savarsirea infractiunii de intretinere de raporturi sexuale cu minori in forma continua.

107 dintre tinerii de pana in 18 ani, care au savarsit fapte penale sunt de sex masculin si 26 de sex feminin, unul dintrei ei avand varsta cuprinsa intre 3 si 6 ani, in timp ce grupa de varsta cuprinsa intre 10 si 13 ani are 87 de reprezentanti in randul infractorilor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-