Published On: mie, Mar 12th, 2014

INCREDIBIL! Profesori prinsi copiind. DANIELESCU: ‘‘Vina apartine inspectorului din Caras Severin’’

Share This
Tags

PROFESORI - GREVA JAPONEZAProfesorii care au realizat subiectele de la Olimpiada de Logica din Braila sunt acuzati de o eleva a Colegiului National ‘‘Ghe. M. Murgoci’’ de plagiat. Eleva povesteste ca dupa faza judeteana a concursului, desfasurata pe 1 martie, a descoperit pe internet ca subiectele pe care le-a avut de rezolvat sunt identice cu cele care au fost date in anul 2010, in Bucuresti. Fata considera ca acest lucru afecteaza corectitudinea rezultatelor si cere reluarea olimpiadei.

Inspectoratul Scolar Judetean Braila se apara, precizand ca vina apartine in exclusivitate inspectorului din Caras Severin.

‘‘Pentru securitatea variantelor, pentru ca ele se fac pe plan local, noi am facut un rand de subiecte si le-am schimbat cu alte judete din tara. Noua ne-au venit din Caras Severin. Acum ca niste cetateni au dat telefon acolo si ei nu isi asuma raspunderea, este treaba lor. Vina apartine inspectorului de Istorie din judetul respectiv, de care apartine si Logica. Eu am verificat traseul pe care ne-au ajuns noua subiectele si intr-adevar ele vin de acolo. Din punctul nostru de vedere chiar daca s-au dat, ele sunt o modalitate de a selecta echipa din judetul nostru’’, a declarat pentru Infobraila Iulian Danielescu, inspector general al ISJ Braila.

De cealalta parte, Constantin Nicolaescu, inspectorul invinuit din Caras Severin se apara precizand faptul ca nu isi asuma nimic din cele intamplate si ca profesoara din Braila care s-a ocupat de subiecte a fost cea care i-a cerut ajutorul intrucat este noua.

‘‘M-a sunat ca este mai noua si sa o ajut. In asemenea conditii eu i-am spus ca o ajut, ca-i trimit variante model,  dar nu-mi asum eu. Trebuia sa formeze ei o comisie si sa formuleze subiectele", a spus inspectorul Constantin Nicolaescu.

Inspectoratul Scolar Braila nu considera problema atat de grava incat sa se refaca acest concurs.

 

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-