Published On: lun, Mar 24th, 2014

Inca o teapa luata de fostii angajati ai CET-ului

cetChiar daca, ani la rand, municipalitatea a alocat miliarde de lei vechi din banii publici catre operatorul local de termoficare, dupa pronuntarea falimentului tot statul este cel care urmeaza sa achite o parte din salariile restante, catre fostii angajati.

Agentia de somaj, prin Fondul de garantare va plati disponibilizatilor de la CET aproape jumatate din drepturile salariale neincasate.

Anul trecut, Guvernul Ponta a alocat aproximativ 800.000 de lei tot pentru plata salariilor compensatorii catre fostii angajati ai unitatii.

Daca jumatate din aceste drepturi salariale vor fi acoperite de stat, pana vor intra in posesia celeilalte jumatati, fostii angajati ai operatorului local de termoficare mai au de asteptat. Asta dupa ce in decembrie 2011, consilierii municipali i-au acordat furnizorului de gaz ‘‘Alpha Metal’’ un loc avantajos in tabelul creditorilor de pe urma caruia au prioritate imadiat dupa creantele bugetare, dar inaintea celor salariale.

Aproximativ 76.300.000 de lei este suma pe care creditorii falimentarei CET spera sa o recupereze din lichidarea magistralei de termoficare.

Creditorii bugetari, Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, Agentia Nationala de Administrare Fiscala si Administratia Judeteana a Finantelor Publice Braila detin gaj pe aproape tot operatorul de termoficare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-