Published On: lun, Mar 24th, 2014

Gripa a facut victime! Doua cazuri sunt deja inregistrate la Braila

Gripa_porcina copyO femeie de 65 de ani diagnosticata cu gripa sezoniera, internata la inceputul lunii martie in clinica de terapie intensiva a Spitalului Elias din Capitala a decedat.

Femeia a ajuns la unitatea spitaliceasca in 8 martie, in stare foarte grava. Surse medicale au declarat ca aceasta nu a mai putut fi salvata, boala avand o evolutie agresiva din cauza suferintelor colaterale. Decesul s-a produs duminica dimineata

Gripa face ravagii si in randul brailenilor. Pana in acest moment, doua femei fiind diagnosticate cu virusul gripal sezonier.

‘‘In data de 7 martie, Institutul Cantacuzino Bucuresti a confirmat primul caz de gripa diagnosticat clinic la Braila cu virus gripal A subtip H1, la o femeie de 44 de ani, din municipiu. Al doilea caz a fost confirmat cu gripa produsa de tulpina de virus gripal tip A, subtip H3 care este un virus gripal sezonier’’, a precizat dr. Andreia Gavrilescu, purtator de cuvant al DSP Braila.

Potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, in acest sezon au fost confirmate 278 cazuri de cu gripa. Pana in prezent au fost inregistrate 16 decese, din care 12 virus gripal A/H1 si patru cu virus gripal A(H3).

Comentarii

comentariu

About the Author

-