Published On: vin, Mar 7th, 2014

Greva la Biblioteca Nationala a Romaniei

Vineri intre orele 08 :00 si 18 :00 se organizeaza o greva japoneza in semn de protest,prin care Ministerul Culturii preia o treime din cladire. La acest protest sunt chemati toti salariatii Bibliotecii Nationale care vor purta o banderola pe brat. Cei care vor participa la aceasta greva , sunt chemati in aceeasi zi la Atrium , in intervalul orar 12.00 – 12.10 la o "intrunire a tăcerii", asta insemnand ca fiecare va veni cu o carte, un notebook sau laptop.

Pe 28 februarie intro intalnire organizata de Asociatia Bibliotecarilor din Biblioteca Natională a Romaniei,  directorul Bibliotecii Nationale Bucureşti, Elena Tirziman, a declarat ca noua cladire a Bibliotecii Nationale este rezultatul unei investitii  de care s-a ocupat Ministerul Culturii.

Bibilioteca Nationala are ca target dentificarea, dezvoltarea, organizarea si punerea in valoare a patrimoniului documentar national. De asemenea, Biblioteca Nationala organizeaza Depozitul Legal, principala sursa  documentara ce asigura accesul liber la colectiile sale , parte esentiala a memoriei poporului roman  atat generatiei de azi, cat si celor viitoare, in scop de educare, cercetare, studiu si informare.

Comentarii

comentariu

About the Author