Published On: mie, Mar 26th, 2014

Granzii handbalului feminin se aduna la Baia Mare – « Seara antrenorilor medaliati ai semicercului feminin »

Share This
Tags

Eveniment Draganescu1Eu ii numesc dinozauri, dar nu din lipsa de respect ci din faptul ca fiecare dintre ei a lasat o urma mare, cat un pas facut de un dinozaur, in handbalul feminin. Pe unii dintre ei i-am cunoscut personal, pe unii i-am injurat, pe altii i-am apreciat dar nu pot sa nu vad ce au facut ei pentru handbalul feminin. Nu e o lauda la adresa lor, dar la finalul textului am scris la fiecare in parte palmaresul, ei sunt emeriti, chiar daca nu toti au acest titlu, eu, sunt un jurnalist care in perioada in care ei faceau performanta pentru Romania, eu imi sugeam degetele.

Remus Draganescu, antrenor federal, fost candidat la presedintia FRH striga adunarea in randul oamenilor care i-au fost aproape si cu care a obtinut performante.

Sambata, la Baia Mare, cu ocazia jocului nationalei Romaniei cu Germania, Remus Draganescu organizeaza un eveniment pentru toti antrenorii medaliati din handbalul feminin.

Antrenorul federal, Remus Draganescu ii convoaca, intr-o intalnire colegiala, in Maramures, pe toti tehnicienii cu care a colaborat la obtinerea celor 25 de medalii la Campionatele Mondiale si Europene dintre care 11 medalii de aur, 10 de argint si 4 de bronz.

Eveniment DraganescuRemus Draganescu a lucrat cu nu mai putin de 14 antrenori, cu acestia castigand medalii la Campionatele Europene, Mondiale, Balcanice, Mondiale Universale printe acestia numarandu-se: Mircea Anton, Ioan Baban, Cornel Badulescu, Mircea Buca, Dinu Cojocaru, Elena Draganescu, Gavril Kozma, Dumitru Musi, Costel Oprea, Sorin Radulescu, Aurelian Rosca, Marcel Serban, Gheorghe Tadici si Constantin Tosun.

Nu mai putin de 25 de madalii au adus acestia pentru Romania. Documentarea nu a fost un chin, ci o placere.

Palmares:

Mircea Anton

Loc 1 – 1993 – Campionatul balcanic Junioare – Turcia

Locul 1 – 1994 – Campionatul Balcanic Junioare – Grecia

Locul 2 – 2003 – Campionatul European Junioare – Rusia

BabanIoan Baban

Locul 3 – 1993 – Campionatul Balcanic Tineret – Romania (junioare)

Locul 1 – 1994- Campionatul Balcanic Tineret – Turcia

Locul 1- 1995 – Campionatul Balcanic Tineret – Bulgaria

Locul 1-1995-Campionatul Mondial Tineret – Brazilia

Locul 3 – 1995 – Campionatul Balcanic Senioare- Bulgaria

Locul 3 – 2008 – Campionatul Mondial Universitar – Italia

Locul 2 – 2010 – Campionatul Mondial Universitar – Ungaria

Locul 2 – 2012 – Campionatul Mondial Universitar –Brazilia.

Cornel Badulescu

Locul 1 -1985 –Campionatul Balcanic Tineret –Romania

Locul 2- 1992-Camionatul Mondial Universitar – Polonia

Mircea Buca

Locul 3-1997-Campionatul Mondial Tineret-Coasta de Filfes

Locul 1- 1998- Campionatul European Tineret-Slovacia

Locul 1-1999-Campionatul Mondial Tineret – China

Constantin Cojocaru

Locul 3 -1993- Campionatul Balcanic Tineret- Romania (junioare)

Locul 1 – 1994 Campionatul Balcanic Tineret –Turcia

Locul 1- 1995- Campionatul Balcanic Tineret – Bulgaria

Locul 1 – 1995- Campionatul Mondial Tineret- Brazilia

Locul 3 -1995 – Campionatul Balcanic Senioare- Bulgaria.

Elena Draganescu

Locul 1-2000-Campionatul European Tineret- Franta

Locul 2- 2000- Campionatul Mondial Universitar –Franta

Locul 1- 2002- Campionatul Mondial Universitar- Spania

Locul 3- 2008- Campionatul Mondial Universitar- Italia

Locul 2- 2010- Campionatul Mondial Universitar- Ungaria

Gavril Kozma

Locul 2 -2005- Campionatul European Junioare- Austria

Locul 2- 2006- Campionatul Mondial Junioare- Canada

Locul 30 2007- Campionatul European Tineret- Turcia

musi1Dumitru Musi

Locul 3- 1997- Campionatul Mondial Tineret- Cosata de Fildes

Locul 1- 1998- Campionatul European Tineret- Slovacia

Locul 1-1999-Campionatul Mondial Tineret- China

Locul 2-2005- Campionatul Mondial Senioare- Rusia

Costel Oprea

Locul 3-2003- Campionatul European Junioare- Rusia

Sorin Radulescu

Locul 1-2000- Campionatul European Tineret-Franta

Aurelian Rosca

Locul 1- 1999- Campionatul European Junioare- Germania

Marcel Serba

Locul 1-1999- Campionatul European Junioare- Germania

Locul 1- 2000- Campionatul European Tineret- Franta

Tadici 2Gheorghe Tadici

Locul 2- 2000- Campionatul Mondial Universitar- Franta

Locul 1- 2002- Campionatul Mondial Universitar- Spania

Locul 2-2005- Campionatul Mondial Senioare- Rusia

Locul 2- 1993- Campionatil Vbalvani tinree Senioare- Romania

Augustin Tosun

Locul 2- 2005- Campionatil European Junioare – Austria

Locul 2- 2006- Campionatul Mondial Junioare- Canada

Locul 3- 2007- Campionatul European Tineret- Turcia.

PALMARES ACTIVITATE HANDBAL FEMININ

LOC 1-1980- Campionatul Balcanic Senioare- Targu Mures, Romania

Antrenori: Eugen Barta, Remus Draganescu

LOC 2-1981- Campionatul Balcanic Senioare- Kikinda, Iugoslavia

Antrenori: Eugen Barta, Remus Draganescu

LOC 1-1982-Campionatul Balcanic Senioare- Sofia, Bulgaria

Antrenori: Remus Draganescu

LOC 1-1985- Campionatul Balcanic Tineret- Bucuresti, Romania

Antrenori: Remus Draganescu, Cornel Badulescu

LOC 1-1987- Campionatul Balcanic Tineret- Ankara, Turcia

Antrenori: Remus Draganescu, Cornel Badulescu

LOC 1-1991- Campionatul Balcani Tineret- Kozani, Grecia

Antrenori: Tiberius Milea, Antrenor Federal: Remus Draganescu

LOC 1-1994- Campionatul Balcanic Tineret- Eskisehir, Turcia

Antrenori: Dinu Cojocaru, Ioan Baban, Antrenor Federal : Remus Draganescu

LOC 1-1995- Campionatul Balcanic Tineret- Velico Timovo, Bulgaria

Antrenori: Dinu Cojocaru, Ioan Baban, Antrenor Federal : Remus Draganescu

LOC 3-1995- Campionatul Balcanic Senioare- Galbrovo, Bulgaria

Antrenori: Dinu Cojocaru, Ioan Baban, Antrenori Federal: Remus Draganescu

LOC 1-1995- Campionatul Mondial Tineret- Aracaju, Brazilia

Antrenori: Dinu Cojocaru, Ioan Baban, Antrenor Federal: Remus Draganescu

LOC 3-1997- Campionatul Mondial Tineret- Coasta de Fildes

Antrenori: Dumitru Musi, Mircea Buca, Antrenor Federal: Remus Draganescu

LOC 1-1998 Campionatul European Tineret- Bratislava, Slovacia

Antrenori: Dumitru Musi, Mircea Buca, Antrenor Federal: Remus Draganescu

LOC 2-1998- Campionatul Mondial Universitar- Polonia

Antrenori: Cornel Badulescu, Antrenor Federal: Remus Draganescu

LOC 1-1999- Campionatul European Junioare- Roteburg, Germania

Antrenori: Aurelian Rosca, Marcel Serban, Gabriela Tunea, Antrenor Federal : Remus Draganescu

LOC 1-1999- Campionatul Mondial Tineret- Pekin, China

Antrenori : Dumitru Musi, Mircea Buca, Antrenor Federal : Remus Draganescu

LOC 1-2000- Campionatul European Tineret- San Rafael, Franta

Antrenori: Marcel Serban, Sorin Radulescu, Elena Draganescu, Antrenor Federal: Remus Draganescu

LOC 2-2000-Campionatul Mondial Universitar- Franta

Antrenori: Gheorghe Tadici, Elena Draganescu, Antrenor Federal: Remus Draganescu

LOC 1-2002-Campionatul Mondial Universitar- Spania

Antrenori: Gheorghe Tadici, Elena Draganescu, Antrenor Federal: Remus Draganescu

LOC 2-2003-Campionatul European Junioare, togliati, Rusia

Antrenori: Mircea Anton, Costel Oprea, Antrenor Federal: Remus Draganescu

LOC 2-2005-Campionatul European Junioare- Viena, Austria

Antrenori: Gavril Kozma, Augustin Tosun, Antrenor Federal: Remus Draganescu

LOC 2-2005-Campionatul Mondial Senioare- Sankt Petersburg, Rusia

Antrenori: Gheorghe Tadici, Dumitru Musi, Antrenor Federal: Remus Draganescu

LOC 2-2006- Campionatul mondial Junioare- Canada

Antrenori: Gavril Kozma, Augustin Tosun, Antrenor Federal Remus Draganescu

LOC 3-2007- Campionatul European Tineret- Izmir, Turcia

Antrenori: Gavril Kozma, Augustin Tosun, Antrenor Federal : Remus Draganescu

LOC 3-2008-Campionatul Mondial Universitar- Italia

Antrenori: Ioan Baban, Elena Draganescu, Antrenor Federal: Remus Draganescu

LOC 2-2010- Campionatul Mondial Universitar- Ungaria

Antrenori: Ioan Baban, Elena Draganescu, Antrenor Federal: Remus Draganescu

LOC 2-2012-Campionatul Mondial Universitar- Brazilia

Antrenori: Ioan Baban, Simona Maior Pasca, Antrenor Federal: Remus Draganescu

26 medalii: 12 aur, 10 argint. 4 bronz

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-