Published On: vin, Mar 7th, 2014

VIDEO: GBS il sustine pe Geoana la prezidentiale. Ivan: “Stie Stancu de ce a facut-o”

Share This
Tags

Stancu GeoanaPresedintele PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat, vineri, in cadrul unei conferinte de presa, faptul ca Mircea Geoana  este o propunere de candidat la alegerile prezidentiale din acest an, "care trebuie luata in calcul", in conditiile in care "premierul a spus pe toate posturile de televiziune ca vrea sa fie premier pana in 2016".

Joi, la emisiunea "Sinteza Zilei" (Antena 3), Geoana a precizat ca in PSD "exista traditia nescrisa ca liderul partidului sa candideze la prezidentiale".

"Ieri m-au sunat mai multe ziare centrale. Faceau un sondaj si ne-au intrebat daca il sustinem pe Oprescu, pe Ponta sau pe Geoana. Daca domnul Victor Ponta s-a exprimat, noi am spus ca deocamdata premierul a spus pe toate posturile de televiziune ca vrea pana in 2016 sa fie premierul Romaniei, deci indirect a raspuns ca nu intra in calculele dumnealui sa candideze la presedentie. Daca vorbim despre Oprescu, eu cred ca PSD are suficiente cadre ca sa puna un membru al PSD. Daca vorbim despre Mircea Geoana, da poate sa fie o propunere care trebuie luata in calcul. Trebuie luata in calcul si conjunctura internationala. Trebuie luat in calcul si modul in care relationezi cu altii din afara Romaniei si este foarte important pentru un presedinte lucrul acesta. La urma urmei, reprezinti statul roman. Stim destul de bine ca domnul Geoana a stat foarte bine in sondaje pana cu o zi inainte de a fi turul de scrutin", a spus Bunea Stancu.

Contactat telefonic, Catalin Ivan, purtatorul de cuvant al PSD, a declarat pentru Infobraila faptul ca in partid nu au avut loc o astfel de discutie.

"O sa avem aceasta discutie dupa europarlamentare. Nu ii interzice nimeni lui Geoana sa isi manifeste dorinta de a candida. Nu cunosc alti lideri ai PSD din teritoriu care sa fi spus ca il sustin pe Geoana. Nu s-a mai discutat pana acum. Nu e nimic rau in faptul ca domnul Stancu a anuntat deja un posibil candidat. Vom analiza dupa europarlamentare. Daca a decis sa faca public faptul ca il sustine pe Geoana, stie de ce a facut-o. Vom analiza, dar nu acum", ne-a mentionat Ivan.

Mircea Geoana a candidat in anul 2009 la alegerile prezidentiale din pozitia de lider al PSD, obtinand un procentaj de 49.66% din voturile romanilor prezenti la urne si astfel pierzand in fata actualului presedinte, Traian Basescu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-