Published On: mie, Mar 12th, 2014

Gâsca cu GPS a poposit la Brãila! Rromii de la Km 10 au deja retete pentru ea!

Share This
Tags

gasca_cu_gat_rosuPe cale de disparitie, gastele cu gat rosu, sunt monitorizate prin GPS de ornitologi. Specialistii stiu in orice moment unde se afla pasarile si pot afla traseele pe care ele migreaza sau ce hrana prefera. Toate aceste informatii pot ajuta la salvarea speciei.

Cu ajutorul unor tunuri cu plasa, ornitologii au capturat 80 de gaste cu gat rosu fara sa le raneasca si le-au montat inele colorate pe picior. Acest studiu de cercetare se desfasoara pentru a studia migratia lor, unde se opresc cand ajung in Romania si unde prefera sa se hraneasca si sa doarma.

Doua dintre gastile monitorizate, Darko si Decebal au de atunci montate sisteme GPS. Desi a primit un nume dacic, Decebal a preferat sa ramana in Bulgaria, in timp ce Darko a zburat pana la Braila.

Infobraila sfatuieste autoritatile locale sa urmareasca migrarea pe raza municipiului nostru a celei mai periclitate specii de gasca din lume, intrucat romii de la km 10 sunt nerabdatori sa le savureze la capac cu garnitura de varza!

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-