Published On: mar, Mar 4th, 2014

Fiul lui Sorin Ovidiu Balan, evaziune fiscala de un milion de euro. S.O Balan vrea paza Spitalului Judetean si a Aeroportului din Ianca

alexandru balanFiul fostului realizator TV Sorin Ovidiu Balan a fost trimis in judecata pentru evaziune fiscala, el fiind acuzat de procurorii Tribunalului Bucuresti ca ar fi prejudiciat statul cu aproximativ un milion de euro, prin neplatirea contributiilor pentru 1.105 angajati, arata Parchetul Capitalei.

Firma de paza detinuta de celebrul realizator TV Sorin Ovidiu Balan, de 54 de ani, prin intermediul fiului sau, a furat de la stat peste 30 de miliarde de lei vechi, sustin politistii bucuresteni, care i-au saltat ieri pe Alexandru Ion Balan, Eufrosina Balan (fiul, respectiv fosta sotie a vedetei TV) si contabila societatii. Potrivit oamenilor legii, administratorul firmei de paza "AGS Security Logistic" a cumparat, in perioada 2009- 2012, echipamente in cantitati foarte mari comparativ cu numarul angajatilor, a inregistrat in contabilitate si a declarat organelor fiscale cheltuieli care nu au avut la baza operatiuni reale, diminuand astfel baza impozabila si sustragandu-se de la plata obligatiilor fiscale. Spre exemplu, politistii dau exemplul anului 2010, cand, pentru 2 angajati s-au cumparat peste 80 de sepci si 100 de tricouri. Anchetatorii sustin ca prejudiciul adus astfel bugetului de stat este de peste 3.000.000 de lei.

Potrivit procurorilor, intre 2009 si 2012, Alexandru Balan, in calitate de administrator al unei societati comerciale care presta servicii de paza, s-a folosit de 1.105 persoane, care au muncit la negru si au fost platiti prin mai multe metode. Astfel, in cazul a 588 de persoane, nu au fost incheiate contracte individuale de munca si, in consecinta, fiul fostului realizator TV nu a inregistrat in evidenta contabila aceste contracte si nu a intocmit si depus declaratiile fiscale privind impozitele si contributiile la CAS, CASS sau somaj.

De asemenea, pentru 305 persoane, au fost incheiate formal contracte de munca, care insa nu au fost raportate sau declarate Inspectoratului Teritorial de Munca, astfel incât nu au fost platite impozitele si contributiile la stat pentru acestea.

In urma neresepectarii dispozitiilor legale in ceea ce priveste angajarea acestor persoane, Alexandru Balan a prejudiciat statul cu peste trei milioane de lei, arata procurorii, in rechizitoriu.

"In vederea remunerarii persoanelor primite si folosite la munca, cu incalcarea dispozitiilor legale, pentru efectuarea serviciilor de paza a obiectivelor contractate in numele societatii administrate si a operarii acestor plati prin casieria acestei societati, in perioada 2009 – 2012, inculpatul Balan Alexandru Ion – cu complicitatea inculpatelor Balan Madalina Gabriela si Eufrosina Balan – a intocmit/emis si inregistrat in mod succesiv in evidenta contabila a societatii un numar de 1.737 facturi (fiecare cu valoare de cel mult 5.000 lei), in valoare totala de 6.811.860,05 lei, care atestau efectuarea unor operatiuni fictive de achizitie de la mai multe societati comerciale, sustragandu-se totodata si de la indeplinirea obligatiilor fiscale, prin deducerea fraudulosa a TVA-ului aferent operatiunilor fictive de achizitie si cauzând bugetului de stat un prejudiciu de 1.581.617,72 lei, reprezentând TVA", explica procurorii de la Parchetul Capitalei.

Pentru a recupera prejudiciul adus la bugetul de stat, de peste un milion de euro, procurorii au pus sechestru pe mai multe bunuri mobile si imobile ce apartin celor trei.

Dosarul va fi judecat de Tribunalul Bucuresti.

In acest dosar, Alexandru Balan si Madalina Gabriela Balan, administratorul si, respectiv, contabila firmei de paza ASG Security Logistic, au fost arestati preventiv in iulie 2013 si eliberati ulterior.

Surse ne-au declarat ca "AGS Security Logistic" are intentia de a participa la licitatiile pentru preluarea pazei Spitalului Judetean Braila, precum si a Aeroportului din Ianca.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-