Published On: lun, Mar 24th, 2014

EXCLUSIV Jaf la CJAS Braila: Plati ilegale in cadrul programelor de oncologie si de transplant de organe, in mandatul Lucianei Boboc

Share This
Tags

Luciana BobocJaf de sute de mii de lei la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Braila. Curtea de Conturi acuza institutia ca in perioada 2010-2012 a angajat, lichidat, ordonantat si platit cheltuieli cu medicamente, in cadrul programului national de oncologie si a programului national de transplant de organe, prin validarea nelegala in Sistemul Informatic Unic Integrat de prescriptii medicale,  fara aprobarea comisiei de experti de la nivelul CJAS.

In perioada 2010-2012 la conducerea Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Braila s-a aflat Luciana Boboc, fost consilier local PDL, de profesie jurist. Boboc a parasit institutia la mijlocul anului 2013, dupa aproximativ 3 ani de exercitare a functiei de presedinte director si dupa nenumarate incercari de demitere de catre conducerea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

O astfel de situatie mai exista si la Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti, dar si la CJAS Botosani si Valcea. In total, sumele platite de cele 4 structuri ale CNAS depasesc 3.000.000 lei.

Iar ilegalitatile sesizate de Curtea de Conturi nu se opresc aici. La nivelul CJAS Braila au fost descoperite neconcordante in valoare estimata de 373.000 lei intre datele din balanta de verificare si datele din Sistemul Informatic Unic Integrat, cu privire la intrarile de medicamente efectuate pentru programele nationale de sanatate.

Si de parca "jupuiala" banului public nu ar fi avut deja dimensiuni uriase, inspectorii Curtii de Conturi au aratat ca in perioada 2010-2012, la nivelul judetului Braila, au fost emise prescriptii medicale, contrar legii, de catre medici de familie care nu aveau contract incheiat pentru prestarea de servicii in cadrul programelor nationale de sanatate.

Camelia Nedelcu, presedinte director interimar al CJAS Braila, nu a dorit sa comenteze acest subiect, declarand pentru Infobraila ca "la acest moment, in cadrul institutiei, se desfasoara un control intern, care sa vada daca datele furnizate de Curtea de Conturi se verifica". Nedelcu a mai mentionat ca institutia pe care o conduce are patru procese cu Curtea de Conturi, fara ca sa existe pana la acest moment o decizie definitiva si irevocabila.

Pana la ora difuzarii acestei stiri, Luciana Boboc, fostul sef al CJAS Braila, nu a putut fi contactata pentru a-si exprima punctul de vedere.

 

Comentarii

comentariu

About the Author