Published On: vin, Mar 14th, 2014

EXCLUSIV 5 braileni printre romanii sechestrati in Transnistria. Se cere 240.000 euro recompensa: “E paza militarizata”

Share This
Tags

Transnistria UPDATE: Patronul firmei brailene a declarat pentru Infobraila ca cei cinci braileni nu pot intra in R. Moldova din cauza unor "chestiuni briocratice". In aceasta noapte, soferii de TIR vor porni spre Romania, asigura sursa citata.

EXCLUSIV INFOBRAILA: Cinci braileni, cu varste cuprinse intre 34 si 50 de ani, se afla in acest moment la granita dintre Transnistria si Republica Moldova, in vama Tighina, dupa ce timp de trei zile au fost s-au aflat intr-o fabrica de ulei din orasul aflat sub controlul fortelor separatiste transnistrene. Barbatii sunt soferi de TIR si sunt angajatii unei societati comerciale din Braila, care fusese contractata de o firma galateana pentru a aduce din Transnistria srot de floarea soarelui.

Patronul societatii comerciale brailene a declarat in exclusivitate pentru Infobraila ca "la aceasta ora soferii incearca sa intre in Republica Moldova", aflandu-se in vama Bender (Tighina). De cealalta parte, Ministerul de Externe afirma, intr-un comunicat remis publicitatii vineri, ca brailenii ar fi fost repatriati la data de 12 martie.

Cei cinci soferi, 4 domiciliati in municipiul Braila si unul in comuna Cazasu, au fost tinuti sub paza in fabrica din Tighina impreuna cu alti 4 romani, trei galateni si un focsanean. La aceasta ora, cei 4 barbati, din Galati si Focsani, se afla inca in curtea fabricii din Transnistria, nefiind lasati sa paraseasca incinta societatii.

Reprezentantii firmei importatoare de ulei din Galati ne-au precizat ca le-a fost ceruta suma de 240.000 de dolari in schimbul eliberarii celor 4 romani, care inca se afla, impotriva vointei lor, in fabrica transnistreana. Sub protectia anonimatului, unul dintre angajatii firmei galatene ne-a spus ca cei 4 angajati se afla intr-o fabrica aflata "sub paza militarizata", paznicii detinand arme de foc.

Ministerul de Externe a anuntat ca cei 9 romani, printre care si cei 5 braileni, sunt "victime colaterale ale unui litigiu de natura comerciala". "Fabrica din Tighina se afla in relatii comerciale, in calitate de furnizor, cu agenti economici din Romania si din Republica Moldova, existand indicii ca ar fi recurs la aceasta măsura extrema pentru a exercita presiuni asupra partenerilor comerciali in vederea recuperarii unui datorii substantiale", se arata in comunicat.

Astazi, o echipa consulara se va deplasa la fata locului pentru aprovizionarea cu bunuri de prima necesitate a celor 4 romani care se afla inca in incinta fabricii din Transnistria.

Vom reveni cu detalii despre identitatea brailenilor care incearca sa paraseasca Transnistria!

Comentarii

comentariu

About the Author