Published On: mie, Mar 19th, 2014

EXCLUSIV 10 primari PNL si o minune: Avem cadre si in puscarie, si pe afara / Dupa inima, nu votez cu Antonescu / Cu USL e ca si cum te culci cu mana la cap si te trezesti cu ea in alta parte

Share This
Tags

"Zece intamplari ciudate si o minune". Versul din piesa lui Florin Chilian pare sa ilustreze desavarsit imaginea pe care primarii liberali din judetul Braila si-au format-o despre viitorul PNL, dupa ruperea Uniunii Social Liberale. Edilii nu gasesc mari diferente intre conditia partidului in opozitie si cea din perioada in care guvernau impreuna cu social-democratii. Mai mult decat atat, marea majoritate dintre acestia asteapta "o minune"-prezidentiabilul PNL.

Andrei Petre, primarul comunei Gradistea, asteapta al-III-lea prezidentiabil, dupa Antonescu si Iohannis, afirmand ca partidul "are cadre si la puscarie si in libertate", in timp ce gospodarul comunei Scortaru Nou crede ca participarea liberalilor la guvernare nu s-a simtit in teritoriu.

I-am intrebat pe primarii liberali despre ruperea USL, intrarea PNL in opozitie, dar si despre plecarea lui Tariceanu din partid.

Dorobantu StavarelDorobantu Stavarel, primar Victoria: "Nu imi fac scoala, fac urat!"

"Inca nu mi-am lamurit ideile. Cred ca nu e nici placut, nici foarte neplacut ca s-a rupt USL-ul, insa mergem mai departe. Cu puterea si opozitia, nu se simte diferenta. Avem altele. Mie daca nu imi da drumul la proiectul cu extinderea scolii, fac urat. Atat am eu de zis."

Davidescu GicuDavidescu Gicu, primar Tichilesti: "Am simtit un gol in stomac. Ce sa simtim?"

"Asa au hotarat, asa au facut. S-a zis: "Va aliniati!", ne-am aliniat. Acum in opozitie e la fel ca la putere. Eu unu, vorbesc cu toti, de la toate partidele. Nu simt diferenta cu puterea, opozitia. Am simtit un gol in stomac, ce sa simtim?!"

Chivereanu Scortaru NouChivereanu Gheorghe, primar Scortaru Nou: "E ca inainte, necolaborare. Vad o alianta cu PDL. Tariceanu era aristocrat."

"La nivel de judet nu s-a simtit nimic. Ca sa fac o gluma, totul e ca inainte, adica necolaborare. Am gresit ca PSD isi face bine propaganda, iar noi nu. Ne-am rupt, asta e, a fost un lucru bun. Am fost la guveranare degeaba, nu am simtit. Cat despre Tariceanu, m-a dezamagit. Era un aristocrat, mai toti il vedeam ca pe un inlocuitor al lui Antonescu. Acum, vad o alianta cu PDL, eu o vad."

MoroiuMoroiu Florin, primar Salcia Tudor: "Te culci cu mana la cap si te trezesti cu ea in alta parte, stiti unde… Asta e cu USL"

"Nici nu am vorbit cu ai nostri de la partid. Am fost plecat prin delegatii atunci. Acum sa mearga treaba buna. Cu USL-ul a fost cam asa, te culci cu mana la cap si te trezesti cu ea in alta parte, stiti unde… .O sa merg cu Antonescu la prezidentiale. Ce poti sa spui daca e sefu de partid?"

Drugau StanicaDrugau Stanica, primar Zavoaia: "PNL va scadea in opozitie. O sa mergem pentru presedinte cu cine e mai bine in sondaje"

"Am vrut sa se rupa (n.r. USL). Conta daca eram la putere si eram vioara a-II-a? Chiar nu era bine cu PSD, insa asa, parerea mea, PNL va scadea in opozitie. Pana la prezidentiale mai e, o sa mergem cu cine sta mai bine in sondaje. Cu Tariceanu e putin aiurea. Sunt dezamagit ca a tradat, nu poti sa te dai cu PSD si sa spui ca esti cel mai liberal."

Balan IonelBalan Ionel, primar Frecatei: "Fac administratie, nu politica. Asta e dictonul. Si sa stii ca nu m-am luat dupa Stancu cu asta!"

"Cu mine e mai multa administratie decat politica. Si sa stii ca nu m-am luat dupa Bunea Stancu cu asta! Asa fac eu mereu. Nu s-a cunoscut ca am fost la putere, deci asta cu opozitia e buna. Din opozitie e mai usor sa critici."

Popa RaduPopa Radu, primar Ciresu: "Sa vedem ce o fi la anul, acum am o relatie buna cu Stancu!"

"Eu diferente nu am simtit, cu trecea asta de la putere la opozitie. La noi la tara, oamenii au alte probleme. Pe Antonescu il voi sustine sa fie presedinte, merita. La nivel local inca e bine. Am o relatie buna cu Bunea Stancu, acum sa vedem ce o fi la anul."

Mosescu AlexandruMosescu Alexandru, primar Mircea Voda: "Probabil voi merge cu Antonescu. Insa s-ar putea sa fie altul"

"Cu ruperea USL a fost foarte rau ca s-a produs agitatie. Guvernarea nu ne avantaja. Ce credeti ca primeam ceva? Au ramas atatea lucruri in coada de peste, ca sa zic asa. Despre Antonescu ce sa zic, probabil voi merge cu el. Insa s-ar putea sa fie altul. Voi lua eu o decizie. Si Iohannis e bun, e primar de al nostru. Cu Tariceanu insa cred ca a avut motive de a plecat. Pe mine unu, nu m-a dezamagit."

Capbun CostelCapbun Costel, primar Bertestii de Jos: "Antonescu m-a jignit cand m-a unit cu PSD-ul. Niciodata nu o sa votez Ponta"

"Sincer, nu ma intereseaza politica intre alegeri. Nu conteaza USL sau opozitie, ca de 10 ani sunt primar, am facut si guvernarea si opozitia. Si sincer, uneori, am facut mai multe din opozitie. Cam de un an, m-am dat la o parte, am ramas membru cu carnet. Acum e bine cu opozitia, pe mine Antonescu m-a jignit cand m-a unit cu PSD-ul. Sigur o sa votez cu un presedinte de dreapta, niciodata cu Ponta."

Andrei PetreAndrei Petre, Gradistea: "Tragem targa pe uscat. Ruperea USL, o mare gafa. Astept al-III-lea prezidentiabil, PNL are cadre si la puscarie si in libertate"

"E o mare gafa asta cu ruptul USL, nu e una mica. Comunitatea mea a dat 92% USL-ului si ce zic eu la oameni acum? Acum trebuie sa ii mint? Chiar sunt convins ca tragem targa pe uscat. Inainte de rupere stiau toti la Bucuresti. Am fost la un minister, sa vorbesc cu directori, subsecretari de stat, m-au dat afara. PNL a fost incalecat, clar. Astept europarlamentarele, atunci se ascut sabiile. Eu sunt soldat disciplinat si la prezidentiale probabil il voi sustine pe Antonescu. Insa, dupa inima mea, nu as vota nici Antonescu, nici Iohannis. Astept al-III-lea candidat la presedintie, ca PNL-ul mai are cadre si la puscarie, dar si in libertate."

Alin CRISTEA

Comentarii

comentariu

About the Author