Published On: Soare, Mar 9th, 2014

Dupa iadul alb, doua sate sunt sub ape

Share This
Tags

inundatii-case* Chiar daca autoritatile au dat asigurari ca nu vor fi probleme cu inundatiile in Braila, satele Ariciu si Tepes Voda se afla sub ape *

Din cauza topirii rapide a zapezii si starii precare in care se afla canalele de desecare din judet, satele brailene sunt luate pe sus de ape.

Satul Tepes Voda din comuna Movila Miresii se confrunta acum cu intemperiile naturii, unde 15 gospodarii au fost deja inundate, iar apa ameninta acum sa acopere si Drumul National 22 Braila- Ramnicul Sarat.

Si de aceasta data problema o constituie tot un canal de desecare colmatat, care nu poate prelua corespunzator surplusul de apa din zona. Primaria Movila Miresii, de care apartine satul Tepes Voda, a pus in functiune trei motopompe, pentru a evacua apa din curtile oamenilor.

De asemenea, pentru a preveni acoperirea cu apa a soselelor, Sectia Drumuri Nationale Braila a intervenit vineri cu utilaje si saci cu nisip.

Canalele nu au mai fost decolmatate de cativa ani, motiv pentru care satele din judetul Braila sunt inundate si zeci de hectare de culturi agricole sunt compromise.

Primele probleme privind inundatiile au aparut in satul Ariciu, dupa ce seful Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Braila, Traian Cismas sustinea in luna februare ca nu exista risc de inundare a culturilor din cauza topirii zapezilor in judet, care s-a aflat de două ori sub cod rosu de ninsori.

Comentarii

comentariu

About the Author

-