Published On: Soare, Mar 2nd, 2014

Dezvaluiri dupa zapada! Asistatii din Braila s-au imbatat si s-au batut in adaposturi

asistatiAproximativ 150 de persoane asistate beneficiaza de un pat si o masa calda in centrele de gazduire puse la dispozitie de Primaria municipiului Braila.

‘‘Pe perioada iernii, numarul de persoane asistate creste in centrele noastre. Pe motivatia pe care o stiti cu totii. Din pacate aceste persoane, sau foarte multe dintre acestea, au un comportament nepotrivit. De la bautura, bataie, scandal, jigniri, tot felul de lucruri de genul asta, evident fara munca sau fara macar sa dea zapada din fata spatiului in care au fost gazduiti. Noi avem diverse moduri de actiune, dar eu as vrea, sa inteleaga ca dreptul de a beneficia de un anumit ajutor nu se poate substitui comportamentului civilizat in centrul respectiv. Deci nu putem sa acceptam in continuare tot felul de lucruri, de la vandalizarea spatiului pana la tot felul de acte de violenta. Nu se poate sa plece la 8 dimineata dupa ce au luat masa si sa se intoarca dupa jumatate de ora ametiti si cu chef de scandal’’, a declarat primarul Aurel Simionescu.

Cazarea in centrele sociale nu va mai fi oferita tuturor asistatilor. In urma unei discutii amanuntite cu directorul Directiei de Asistenta Sociala Braila, Aurel Simionescu a hotarat sa ii separe pe scandalagii de restul asistatilor.

‘‘Lucrurile astea trebuie sa le inteleaga. Eu am discutat cu doamna director Oancea si i-am cerut sa faca o departajare. Sunt persoane care sigur ca au o anumita situatie si ii putem ajuta, sunt insa persoane pentru care trebuie sa avem un tratament diferentiat, in sensul ca masa este o forma de sprijin. Cazarea insa va fi pentru cei care respecta normele de convietuire in acel spatiu. O sa existe un anumit program, ei trebuie sa aiba un anumit comportament. Nu putem sa acceptam ca doi, trei indivizi de genul asta sa nasca astfel de comportamente’’, a adaugat edilul.

Pe perioada de cod rosu autoritatile au avut de furca cu asistatii din adaposturi, care zilnic se imbatau si se luau la bataie, tulburand linistea celor care nu doreau decat sa aiba un acoperis deasupra capului.

Comentarii

comentariu

About the Author