Published On: lun, Mar 3rd, 2014

Concediatii de la ‘‘Laminorul’’ nu mai vor sa auda de fostul loc de munca

laminorul 2 copyDin luna aprilie, sectia ‘‘Laminorul 4’’ va fi pornita in vederea onorarii unei comenzi de profile pentru mai multe santiere navale din tara.

Chiar daca reprezentantii Sindicatului Metal 94 saluta initiativa actionarului de a relua activitatea la Braila, fostii angajati nu sunt dispusi sa se intoarca in compania care i-a lasat fara un ban in buzunar.

‘‘Au fost multe zile in care nu stiam ce se va intampla cu noi, daca vom mai avea sau nu un loc de munca. In uzina ‘‘Laminorul’’ lucram atat eu cat si sotia mea. Cand a fost intrerupta activitatea, am ramas amandoi fara un loc de munca, respectiv fara salariu. A fost o perioada foarte grea, dar acum lucrurile au revenit la normal. Ne-am gasit alte locuri de munca la care nu mai avem de gand sa renuntam, indiferent ca se reia activitatea in sectia 4. Din cate am inteles este vorba despre o singura comanda si apoi este posibil sa ramanem din nou fara servici. Momentan lucrez ca agent de paza si protectie si sunt multumit de suma pe care o castig’’, a declarat pentru Infobraila Marian I. , unul dintre fostii angajati ai combinatului brailean.

Liderul de sindicat Constantin Iarca este insa increzator in relansarea companiei, fiind de parere ca odata cu aceasta comanda vor urma si altele.

‘‘Este adevarat ca se reia activitatea in sectia ‘‘Laminorul 4’’ pentru o comanda ferma de lat cu bulb. Din cate ştiu, materia prima va fi adusa de la combinatul de la Targoviste pe aceeasi filiera de aprovizionare ca si pana la oprirea productiei in decembrie 2012. Avem speranta ca dupa ce va fi onorata aceasta comanda vor mai veni si altele, care vor aduce relansarea pe baze solide a companiei’’, a mentionat liderul Sindicatului Metal 94.

In cursul saptamanii trecute, conducerea combinatului brailean a fost schimbata. Pavel Voicu a fost numit administrator special dupa ce, actionarul majoritar a decis schimbarea din functie a Mirelei Bamiopol.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-