Published On: vin, Mar 14th, 2014

CAZ SOCANT! O mama iresponsabila si-a pierdut copilul dupa ce l-a trimis la cersit

Cel care a atras atentia asupra acestui caz a fost Primarul Brailei, Aurel Simionescu care s-a aratat indignat de felul in care isi cresc copiii anumiti braileni. Primarul a relatat cum in data de 10 martie, o mama a sesizat la IPJ Braila, faptul ca mezinul familei in varsta de 4 ani a plecat voluntar de acasa in seara zilei de 9 martie si nu s-a mai intors.

‘‘Dupa ce a fost cazul de la Silistea cu copilul acela, eu am cerut organelor abilitate sa fie mai atente la ceea ce se intampla pe strada, pentru ca sunt copii trimisi la cersit. In urma acestor demersuri, politistii au mai discutat cu parintii, i-au mai amendat si asa mai departe. La data de 10 martie, la orele 8 :20, o mama sesizeaza politia asupra faptului ca, in seara zilei precedente la orele 16 :00, fiul sau in varsta de 4 ani a plecat voluntar de la domiciliu si nu a revenit. Deci, sesizeaza la politie dupa 16 ore, ca fiul ei nu a mai revenit la domiciliu si politia a inceput cautarile’’, declara indignat primarul Aurel Simionescu.

La data de 10 martie, oamenii legii au gasit un minor in varsta de patru ani care umbla debusolat pe strazile municipiului.

Chiar daca descrierea vestimentara oferita de catre mama politistilor nu corespundea cu cea a copilului gasit, parintele a fost dus in centrul in care fusese transportat acesta, unde a descoperit ca minorul era de fapt copilul pe care l-a pierdut.

‘‘Politistii au gasit un copil de 4 ani la intersectia strazii Carantina cu Bulevardul Al. I. Cuza si a fost dus la un centru specializat. Mama a fost dusa si ea sa-l identifice si a descoperit ca minorul era copilul ei. Acesta nu a fost incredintat mamei, pentru ca nu este un parinte responsabil. Din punctul meu de vedere lucrurile nu sunt asa cum le-a descris mama. L-a trimis la cersit si apoi l-a pierdut, sau minorul a plecat din locul in care l-a lasat. Ar trebui sa fim mai putin aplecati pe ce spune legea si anume sa dam copii catre familiile naturale, pentru ca acolo este dragostea materna, dar se pare ca nu este intotdeauna asa’’, a adaugat primarul Brailei.

Edilul Sef sustine ca vor trebui luate masuri suplimentare de catre organele abilitate, astfel incat situatiile de acest gen sa nu mai existe.

‘‘In ziua de 10 martie, orele 8:20, D. N. in varsta de 33 de ani, domiciliata fara forme legale in municipiul Braila, a sesizat la Inspectoratul de Politie Judetean Braila apeland numarul pentru urgente 112, faptul ca, in ziua anterioara, in jurul orelor 16:00, fiul ei, in varsta de 4 ani, a plecat in mod voluntar de la domiciliu si nu a mai revenit. Tinand cont ca sesizarea a venit dupa 16 ore de la momentul aproximativ al disparitiei, politistii Biroului Urmariri al Serviciului de Investigatii Criminale au demarat imediat cercetarile. La scurt timp, judiciaristii au stabilit ca, in seara zilei de 9 martie, a fost internat un minor cu varsta de circa 6 ani, care nu putea da relatii despre identitatea sa, in Centrul de Primire in Regim de Urgenta al DGASPC Braila, amplasat pe strada Constantin Dobrogeanu Gherea. Copilul a fost observat de politistii de la Biroul Ordine Publica in seara zilei de 9 martie, in jurul orelor 20:00, la intersectia strazii Carantina cu Bulevardul Al. I .Cuza si intrucat nu a putut da date despre identitatea sa sau adresa de domiciliu, a fost internat in centrul respectiv. A doua zi, pentru ca minorul nu prezenta semnalmente si caracteristici vestimentare asemanatoare celor descrise initial de mama lui, pentru verificari complete aceasta a fost condusa la Centrul de Primire in Regim de Urgenta al DGASPC Braila, unde l-a recunoscut pe fiul ei. Minorul a ramas internat in institutia de protectie, urmand ca dupa efectuarea de verificari sa se dispuna masuri cu privire la situatia acestuia’’, a precizat inspector principal de politie Jenel sogor, purtator de cuvant al IPJ Braila.

Ingrijorator este faptul ca niciun brailean nu a sesizat prezenta unui copil singur in locurile si zonele pe unde acesta s-a deplasat, mai ales ca a circulat de la domiciliu, de pe strada Calugareni, pana in cealalta parte a orasului, unde a fost gasit de politisti, iar mama a sesizat disparitia dupa 16 ore de la momentul in care a observat ca acesta lipseste de acasa.

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-