Published On: lun, Mar 24th, 2014

Cat au cheltuit deputatii in ianuarie? Peste 22 de mii de lei s-au dus pe telefonia mobila. In Braila, Colegiul 2 a rupt norma!

parlamentMai precis, factura la telefonia mobila pentru deputati a fost de 22564 lei, in luna ianuarie

 

Pentru membrii Biroului Permanent, liderii grupurilor parlamentare, presedintii de comisii permanente, presedintii delegatiilor Parlamentului Romaniei la organizatii parlamentare internationale, costurile pentru telefonia mobila si acces la Internet de pe telefonul mobil, tableta sau laptop, plus traficul suplimentar se suporta integral din bugetul Camerei Deputatilor. Pentru ceilalti deputati, se suporta din bugetul Camerei Deputatilor costul unui abonament lunar in limita a 10 euro pentru convorbirile si SMS-urile nationale, costul trecerii la un abonament superior, abonament pentru accesul la Internet de pe telefonul mobil si traficul suplimentar, cat si un abonament pentru accesul la Internet pentru tableta sau laptop, si traficul suplimentar se suporta din suma forfetara. Din venituri proprii se vor suporta costul convorbirilor internationale – roaming si traficul pe Internet in roaming de pe telefonul mobil, tableta sau laptop. Deputatii alesi in circumscriptia electorala nr. 43 – Diaspora beneficiaza de decontarea serviciului de roaming potrivit HBP reunite nr. 5/2007.

 

Din Colegii la Parlament si invers, deputatii au cheltuit 128819 lei pe transport

 

Deputatii si senatorii care nu au domiciliul in municipiul Bucuresti si se deplaseaza in municipiul Bucuresti pentru a participa la lucrarile Parlamentului, precum si deputatii si senatorii care au domiciliul in municipiul Bucuresti si se deplaseaza in circumscriptia electorala in care au fost alesi beneficiaza de transport gratuit sau de decontarea cheltuielilor de transport pe liniile aeriene interne pentru o calatorie dus-intors pe saptamana.

Deputatii si senatorii care se deplaseaza in timpul vacantelor parlamentare in cadrul circumscriptiilor electorale in care au fost aleti sau in municipiul Bucuresti, pentru indeplinirea unor sarcini legate de exercitarea mandatului, beneficiaza de un numar de calatorii cu avionul, stabilit de Biroul permanent al Camerei Deputatilor, respectiv al Senatului.

Deputatii si senatorii care folosesc autoturismul pentru a se deplasa din circumscriptia electorala in care au domiciliul la lucrarile Parlamentului si inapoi, cei care au domiciliul in Bucuresti si se deplaseaza in circumscriptia electorala in care au fost alesi si inapoi, precum si cei care se deplaseaza din localitatea de domiciliu in circumscriptia electorala in care au fost alesi si inapoi, vor primi contravaloarea a 7,5 litri combustibil la 100 km parcursi, cel mult pentru un drum dus-intors saptamanal.

 

Peste 1 milion de lei pentru cazare! Cheltuieli suportate din bugetul Camerei pentru exercitarea mandatului

 

Mai precis, 1.253.190 lei au cheltuit deputatii numai in luna ianuarie. Deputatilor si senatorilor care nu au domiciliul in municipiul Bucuresti sau judetul Ilfov li se acorda lunar, pe durata mandatului, pe baza de declaratie pe propria raspundere care reprezinta document justificativ, o suma forfetara din bugetul Camerei Deputatilor si, respectiv, al Senatului, pentru acoperirea chetuielilor de cazare in municipiul Bucuresti. Cuantumul sumei este stabilit prin hotararea birourilor permanente reunite ale celor doua Camere, in functie de resursele bugetare, dar nu mai putin de jumatate din indemnizatia bruta a deputatului, respectiv al senatorului.

De dreptul de decontare a cazarii in teritoriu, in unitati de primire turistice cu clasificare de cel mult 4 stele, sau de compensare a cheltuielilor de cazare prin acordarea a 2% din indemnizatia lunara bruta pentru fiecare noapte beneficiaza deputatii sau senatorii care:

efectueaza deplasari in tara din insarcinarea presedintelui Camerei Deputatilor sau al Senatului, a birourilor permanente ale celor doua Camere, a birourilor comisiilor permanente sau a liderilor grupurilor parlamentare; nu domiciliaza in circumscriptiile electorale in care au fost alesi, pe timpul deplasarii in aceste circumscriptii, in vederea indeplinirii activitatilor legate de desfasurarea mandatului; deputatii care reprezinta organizatiile cetateniilor apartinand minoritatilor nationale, care se deplaseaza in alte localitati din tara, in afara celei de domiciliu, pentru activitatile legate de exercitarea mandatului.

 

Deputatii de Braila au cheltuit 71.111 lei pe salariile personalului din birourile parlamentare si serviciile decontate la cabinete

 

In ceea ce priveste judetul Braila, Colegiul 2 s-a dovedit a fi cel mai cheltuitor. Deputatii Alexandru Nazare si Vasile Varga insumand nu mai putin de 20.848 lei, bani care s-au dus pe plata personalului si decontarea bunurilor si serviciilor.

Colegiul 5, cel guvernat de deputatul PSD Cristia Rizea a insumat cele mai mici cheltuieli. Rizea a decontat doar 4958 de lei pe plata personalului si a decontat servicii de 5236 de lei.

Pe locul doi in topul celor cu dare de mana se numara Colegiul 3, unde deputatii Marioara Nistor si Marian Dragomir au cheltuit impreuna 19.194 de lei.

Comentarii

comentariu

About the Author