Published On: Soare, Mar 9th, 2014

Campania “Lupta impotriva Glaucomului” la Braila

Luni de la ora 16:00, la  Biblioteca Judeteana din Braila are loc o prelegere cu titlul "Glaucomul – cauze, efecte, tratament". Vor vorbi despre toate  elementele  importante ale acestei boli medicii specialisti  din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta. Aceasta actiune se inscrie in Campania Nationala de Lupta impotriva Glaucomului "Stop Glaucom", desfasurata in perioada 9-15 martie. Societatea Romana de Oftalmologie s-a implicat, ca sa avertizeze  populatia pentru cele mai grave situatii ale acestei boli,  orbirea. In prezent, medicii spun ca diagnosticul este foarte simplu de pus, iar cu un tratament corect efectuat, si cu o monitorizare adecvata,  glaucomul este o boala controlabila.  

Acest eveniment  este organizat cu sprijinul Consiliul Judetean, Spitalul Judetean de Urgenta si Biblioteca Judeteana "Panait Istrati".

Exista 3 forme de glaucom: glaucomul cu unghi deschis, glaucomul cu unghi inchis, glaucomul congenital. Simptome glaucomului constau in: vedere incetosata care apare brusc, durere severa, care apare la nivelul globului ocular sau in zonele imediat apropiate ochiului, halou color in jurul surselor de lumina, eritem al ochiului precum si greata si varsaturi.
Simptomele care apar in glaucomul congenital sau cel care apare in primii ani de viata (glaucomul infantil) sunt: ochi plini de lacrimi sau o sensibilitate la lumina (a copilului), unul sau ambii ochi congestionati, indicand ca zona transparenta a ochiului (corneea) a suferit o leziune
, marirea globilor oculari datorita cresterii presiunii intraoculare, avand un aspect exoftalmic (ochi protruzivi) care nu apare la adulti si
prurit (mancarime) sau senzatie de nisip in ochi sau inchiderea ochilor in cea mai mare parte de timp.

Comentarii

comentariu

About the Author