Published On: joi, Mar 20th, 2014

Cafeneaua actorilor, in Braila

tmfPrintre lucrarile de reabilitare de care va beneficia Teatrul Maria Filotti din Braila se numara si spatiul din dreapta intrarii principale. Fostul magazin de haine va servi drept cafenea actorilor braileni.

Mai mult decat o societate comerciala, spatiul se doreste a fi un colt de rai pentru iubitorii de teatru, actorii fiind mai mult decat clienti. Pe langa o cafea sau un suc, iubitorii de arta pot fi martorii unor scenete inedite puse in joc chiar in centru cafenelei unde va exista un podium special amenajat pentru astfel de evenimente.

In prezent se lucreaza la zona de rezistenta a subsolului la dezafectarea instalatiilor sanitare si termice pe o zona a cladirii care a fost eliberata de administratia teatrului pentru a se putea interveni. Sala de spectacol va ramane functionala pana la zece mai in functie de programul artistic al teatrului.

La parter intrarea teatrului va fi modificata, compatrimentata astfel incat sa-si gaseaasca locul o garderoba. Se va construi un lift pentru persoanele cu dizabilitati, dar si o rampa pentru a facilita accesul in salile de spectacol.

‘‘Cupola centrala care este o constructie adaugata ulterior teatrului, deasupra unei curti existente, intre cladiri va fi luminata natural, la momentul acesta sunt folosite proiectoare si se incearca o punere in valoare a holului central altfel decat a fost pana in prezent’’, a declarat Iuliana Neagu, directorului Directiei Programe Europene din cadrul Primariei Braila.

Restaurarea componentelor artistice nu este obiectul principal al reabilitarii teatrului, insa daca vor exista cazuri acestea se vor reabilita respectand legile in vigoare, dar si structura lor initiala.

Data finalizarii proiectului este 31 decembrie 2015, in caz contrar restul fondurilor datorate vor fi suportate de municipalitate.

Comentarii

comentariu

About the Author