Published On: mie, Mar 5th, 2014

Brailenii pusi la pamant de virozele respiratorii

Potrivit datelor furnizate de catre DSP Braila, numarul virozelor care afecteaza judetul nostru este in crestere fata de saptamana anterioara, cand au fost semnalate 369 de cazuri cu 15 spitalizari de Infectii Acute de Cai Respiratori Superioare si 121 de cazuri de pneumonii cu un numar de 65 de spitalizari. Din cauza virozelor respiratorii si a pneumoniilor si in saptamana care a marcat sfarsitul iernii, zeci de copii si adulti au fost internati in spital.

‘‘In perioada 24 februarie – 02 martie s-au inregsitrat 482 de infectii acute respiratorii, cu 113 mai multe decat in saptamana precedenta, precum si 133 pneumonii, de asemenea in crestere fata de perioada anterioara, cand au fost 121 cazuri. Dintre brailenii bolnavi de infectii acute respiratorii, 31 au avut nevoie de internare, iar dintre cei cu pneumonie, 69 au fost spitalizati. Cei mai afectaţi au fost copiii cu varste intre 5 si 14 ani, categorie unde s-au inregistrat 180 cazuri de viroze si 32 pneumonii. Nu au fost feriti de imbolnaviri nici bebeluaii pana la un an, inregistrandu-se 28 cazuri de pneumonie, de asemenea micutii cu varste intre 2 si 4 ani, categorie unde s-au inregistrat 105 cazuri de viroze’’,  a precizat dr. Andreia Gavrilescu, purtatorul de cuvant al DSP Braila

Pentru a ne feri de viroze, medicii recomanda  pastrarea igienii si ferirea pe cat posibil de locurile aglomerate, pentru ca virozele se transmit pe cale aerogena, prin tuse si stranut.  De asemenea, cadrele sanitare spun ca si hidratarea si surplusul de vitamina C au un rol foarte important pentru a evita virozele.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-