Published On: vin, mart. 28th, 2014

Braileni, CE FACEM cu MAIDANEZII? Un copil de 6 ani a fost muscat de fata, sub privirile iubitorilor de animale

copil_muscat1 copyUn copil de numai 6 ani a fost muscat de un caine, joi dimineata, in cartierul Viziru, langa blocul 12. Baietelul se afla intr-o curte din fata blocului, la numai cativa metri de locuinta sa. Tatal l-a lasat nesupravegheat, pret de numai cateva minute, pentru a vorbi cu un vecin.

In timp ce se juca, copilul a fost atacat de un maidanez, care l-a muscat de fata.

Norocul baietelului a fost ca doi vecini care se aflau prin zona au intervenit la timp si l-au salvat. Vecinii spun ca daca nimeni nu ar fi observat incidentul, copilul si-ar fi putut pierde viata.

Micutul a fost transportat de urgenta la Spitalul Judetean unde a primit ingrijiri medicale, in acest moment aflandu-se in afara oricarui pericol.

copil_muscat_de_caine copyTatal baiatului, Costel Bohoncanu, a povestit ca nu este prima data cand copilul sau este atacat de acelasi caine. Data trecuta, maidanezul nu l-a muscat ci doar i-a provocat o sperietura, vrand sa il atace. Si vecinii spun ca sunt terorizati de cainii din zona si ca, seara, nu pot iesi din casa de frica lor.

Locatarii blocurilor din zona spun ca de cate ori au facut sesizari in acest sens la Primarie, maidanezii au fost ridicati din zona, numai ca sunt alte persoane care ii hranesc, si care i-au adus inapoi de la adaposturi.

copil_muscat3 copy"Noi locuim la parter, copilul a iesit afara dupa o minge, eu am urcat un pic pana la un vecin .Avem aici numerosi caini si iubitori de animale care i-au adus inapoi de la adaposturi. Baiatul a fost atacat pentru a doua oara, prima data cand l-au atacat l-au pus numai jos si tot asa l-au salvat cativa vecini de aici. L-am dus la spital i-a facut 10 injectii antirabic deoarece a fost muscat in zona capului si a zis sa nu cumva sa fie cainele turbat", a declarat tatal copilului.

Un vecin spune ca in timp ce copilul era muscat, alti locatari, cunoscuti ca fiind "iubitori de animale" priveau nepasatori.

 "Copilul prezinta plaga incoltita arcada dreapta, cunostea cainele ,era un caine comunitar care era in curtea blocului si s-a initiat tratamentul corespunzator pentru aceasta procedura. Muscatura in sine ca localizare punea probleme,din  aceasta cauza  am aplicat tratament complet, in schimb a necesitat toaleta locala si profilaxie antirabica completa bineinteles in paralel cu urmarirea animalului ", a precizat medicul Ileana Grecu, seful sectiei de Boli Infectioase.

Infobraila va invita la o dezbatere publica pe tema maidanezilor de pe strazile orasului. Spune-ti parerea!

Comentarii

comentariu

About the Author

-