Published On: mie, Mar 19th, 2014

Boboc (PNL): Limba romana e numai una. Danut o fi citit alta decizie a CCR

Share This
Tags

bobocLuni, senatorul Mihai Danut, liderul conservatorilor braileni, a lansat un atac extrem de violent la adresa sefului PNL Braila, facand aluzie clara la capacitatea liberalului de a se exprima corect in limba materna.

Senatorul Catalin Boboc nu a dorit sa intre in polemica cu Danut, insa a tinut sa precizeze faptul ca opinia sa referitoare la legalitatea functionarii grupului conservatorilor din Senatul Romaniei nu a fost exprimata in calitate de presedinte al Comisiei Juridice din Camera superioara a Parlamentului, ci ca "cetatean, politician, senator".

"Nu vreau sa intru in polemica cu Mihai Danut. Limba romana e numai una. In limba mea, limba romana, scrie negru pe alb ca un grup functioneaza doar daca are minim 7 senatori alesi pe listele partidului.Danut o fi citit o alta decizie a Curtii Constitutionale. Opinia mea este bazata pe textul deciziei Curtii Constitutionale, in rest, tine de exprimarea fiecaruia", a precizat Catalin Boboc pentru Infobraila.

Luni, liberalii si democrat-liberalii au cerut in plenul Senatului desfiintarea grupului Partidului Conservator, din cauza faptului ca nu mai respecta Regulamentul Camerei superioare a Parlamentului. Un grup parlamentar poate functiona "numai daca cuprinde cel putin 7 senatori", iar in acest moment grupul PC numara 7 membri, si anume 6 parlamentari PC si un independent. Mihai Danut figureaza ca independent, desi si-a dat demisia din PP-DD pe 25 martie 2013 si este liderul PC Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author