Published On: Soare, Mar 23rd, 2014

Bilete de tratament si odihna pentru 2014. Vezi aici cine sunt beneficiarii!

pensionariPana la aceasta data, Casa Nationala de Pensii nu a contractat biletele de tratament pentru anul 2014. Singurele bilete puse spre vanzare sunt cele de la baza proprie Lacu Sarat, pentru lunile februarie si martie.

Numarul biletelor de tratament balnear, ce se acorda gratuit categoriilor de persoane beneficiare de prevederile unor legi speciale, se stabileste prin aplicarea unui procent maxim 15%, la numarul total de bilete de tratament.

Pretul maxim pe bilet de tratament balnear aprobat este de 1372 pentru unitati clasificate la categoria 2 stele si 1420 pentru categoriile de 3 si 4 stele.

Pentru anul 2014, vor fi asigurate maxim 59641 de bilete la tratament balnear. Locurile contractate se vor repartiza pe maxim 19 serii de prezentare, cu o durata de 16 zile. Pretul biletului va include tariful pentru 12 zile de tratament balnear.

Asiguratii si pensionarii sistemului public de pensii pot beneficia de tratament balnear gratuit, daca au un grad de invaliditate, in cadrul programului de recuperare, intocmit de medicul expert al asigurarilor sociale. O contributie baneasca vor plati insa, asiguratii din sistemul public de pensii si pensionarii.

Contravaloarea prestatiilor se achita in procent de 50% din cuantumul drepturilor incasate, diferenta fiind suportata din bugetul asigurarilor sociale de stat.

Comentarii

comentariu

About the Author