Published On: mie, Mar 26th, 2014

Bataie de joc pentru batranii din camine: De 6 ani primesc putin peste 8 lei pentru hrana!

batrana violDesi platesc intre 300 si 443 de lei pentru a locui intr-unul din cele 3 camine de batrani din judetul Braila, persoanele gazduite beneficiaza de doar 8,3 lei pe zi constand in alocatie zilnica de hrana.

Practic, din acesti  8,3 lei, varstnicilor le sunt acordate un minim de 3 mese pe zi. Alocatia a fost stabilita prin Hotararea de Guvern nr 421/16.04.2008 privind nivelul minim al fondurilor destinate achizitionarii de mancare.

Sunt 6 ani de la ultima modificare a acestei hotarari. Sase ani in care preturile au crescut, tarifele de cazare in caminele statului au crescut, insa alocatia de hrana a ramas la aceeasi suma de 8,3 lei.

‘‘O sa facem o solicitare in acest sens catre Ministerul de Resort pentru a vedea daca putem sa obtinem o majorare, din partea mea aveti tot sprijinul pentru a rezolva aceasta problema’’, a declarat prefectul Vasilica Vilcu.

Aceasta nu este singura problema sesizata de Directia de Asistenta Sociala din Braila.

‘‘Ne confruntam cu o lipsa acuta a personalului de specialitate din cauza blocarii posturilor. Dar sunt foarte multe problem si in ceea ce priveste locurile disponibile in caminele de batrani, pentru ca ne confruntam cu o crestere alarmanta a cazurilor sociale’’, a declarat Nicoleta Oancea, directorul DAS Braila.

Din declaratiile directorului se pare ca tot mai multi apartinatori isi abandoneaza batranii pe paturile de spital. Medicii apeleaza la Directia de Asistenta Sociala, iar locurile din camine fiind limitate, acestia sunt nevoiti sa se indrepte catre centrele private de gazduire a persoanelor varstnice.

Comentarii

comentariu

About the Author