Published On: vin, mart. 21st, 2014

Ai de primit bani pe proprietatile confiscate? ANRP isi sisteaza activitatea pe 6 luni!

anrpInca 6 luni au de asteptat romanii care urmeaza sa primeasca de la stat despagubiri sau compensatii in urma sechestrarii proprietatilor, ca urmare a starii de razboi.

Guvernul a amanat din nou despagubirea cetatenilor romani, blocand activitatea serviciilor responsabile cu cu aplicarea celor doua legi din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor.

In februarie 2013 s-a creat un precedent, cand Guvernul a amanat prin Ordonanta 10/2013 acordarea platilor pe o perioada de 10 luni. La sfarsitul anului, Curtea Constitutionala s-a opus acestui act. Dupa o perioada de 6 luni in care ANRP si-a reluat activitatea, urmeaza alte 6 luni in care, prin Ordonanta 10/2014, institutia va lua repaus. Reprezentantii Guvernului sustin ca mai intai trebuie indentificate masurile necesare pentru continuarea procesului de acordare a despagubirilor.

Ordonanta de Urgenta 10/2014, publicata in MO nr. 184/14.03.2014 suspenda platile catre cetatenii care asteptau sa intre in posesia despagubirilor pentru proprietatile detinute in Basarabia, Bucovina de Nord, Tinutul Herta sau Cadrilater.

Comentarii

comentariu

About the Author