Published On: mar, Mar 4th, 2014

A avut loc schimbarea. Acum? Facem handbal pe facebook!

handball-the-ballA trecut aproximativ o luna de cand s-a produs marea schimbare in handbalul romanesc. Toti asteptau ca lucrurile sa se schimbe de a doua azi, dar iata-ne astazi in fata aceluiasi sistem. Am fost acolo, am trait revolutia din handbalul romanesc, am ascultat parerile si i-am vazut pe cei fara demnitate cum pupau unde mai devreme scuipasera. Am prieteni suporteri, jucatori, directori si patroni de cluburi si fiecare are cate o parere.

Suporterii asteapta ca Dedu sa isi puna in practica programul si cred ca sunt cei mai rabdatori. Ei, vor schimbarea pentru ca sunt singurii care nu au niciun beneficiu in asta, ei vor sa vada handbal la cel mai inalt nivel si atat. “Cred ca este prima oara in istoria alegerilor in acest sport, cand lumea mai voteaza si … programe. Ca de "prietenii" am tot avut parte. Asa ca domnule Dedu, puneti-va in practica programul in care isi pun sperante atat de multi oameni, suporteri pana la urma … Nu va fi usor, dar daca acum nu se incearca nu vom mai progresa niciodata! Succes!”, spunea unul dintre suporteri imediat dupa alegeri.

Jucatorii asteaptau si ei schimbarea fiindca au simtit pe pielea lor ce inseamna era lui Gatu, acum aveau nevoie de un aer proaspat, de unul dintre ei, care a trait handbalul modern. Directorii, presedintii si patronii de cluburi au votat cu interesele. Unii au mers pana la capat cu cel caruia i-au promis de la inceput, altii au votat dupa turma. Ma bucur ca cei de la Braila s-au tinut de promisiune, numai ca nu au fost atat de inspirati incat sa voteze cu cel care avea sanse reale sa castige, dar au votat schimbarea. Altii, de prin nordul tarii au tras pana in ultima clipa cu dinozaurii dar intr-un final si-au dat seama ca schimbarea e totul. Si prin vest au fost schimbari, ba chiar in noaptea alegerilor. Dar asta e, cu toate ca au scuipat la inceput, intr-un final au sters saliva si au pupat cu patima….ca in politica de altfel, ca si handbalul e tot o curva.

Acum, fie ca au votat cu schimbarea sau nu, toti asteapta curatenia, sperau ei sa fie aia de primavara, nu mai tarziu. Primul pas gresit, in parerea unora se cheama Gheorghe Tadici. Postul lui la nationala s-a transat pe undeva pe la Ploiesti, acolo Tadici s-a dovedit ca si fara sprijinul lui Gatu, ramane un om cu putere in handbalul romanesc, nu de alta e numit cel mai bun antrenor din Romania. Nu contesta nimeni rezultatele selectionerului, nu suntem nebuni sa nu vedem cate a facut pentru Romania si cate jucatoare a crescut dar, am avea nevoie de un control la psihiatru daca nu am vedea ca handbalul nu se face cu « pumnul ».

In programul sau de campanie, Alexandru Dedu a precizat printre altele ca elementul important pentru a obtine un rezultat bun este dialogul, comunicarea si relatiile de munca profesioniste si transparente intre federatie de cluburi. Saptamana trecuta acesta s-a intalnit cu reprezentanti handbalului masculin si au dezbatut si votat mai multe lucruri, printre care, cel mai discutat fiind revenirea la 14 echipe in Liga Nationala. Acest subiect a ridicat imediat semne de intrebare. Ce echipe trebuiesc salvate si mai ales de ce ? Momentan totul ramane o simpla discutie, Consiliul de Adminsitratie urmand sa ia act de acest lucru.

« Pentru a clarifica, doresc sa fac cunoscuta discutia din 25.02.2014 cu reprezententii Cluburilor de Liga si cu cei susceptibili de a promova in Liga I. Ne-am folosit de tragerea la sorti pentru Cupa Romaniei masculin, pentru a stabili un mod de organizare al sistemului competitional pentru urmatorii 4 ani. Acelasi lucru se va intampla si la tragerea la sorti pentru Cupa Romaniei feminin », a scris presedintele FRH pe pagina personala de facebook.

Nu doar comunicatele circula pe site-ul de socializare. Mai nou, intr-un mod cat de poate de urat, la indicatiile sefilor de club, se cer si demisiile antrenorilor. Maine, poimaine o sa vedem pe facebook si schemele de joc pentru anumite echipe.

Luni seara, trebuia sa aiba loc meciul dintre SCM Craiova si HCM Baia Mare. Dupa ce postul care trebuia sa difuzeze partida a scos din grila de program meciul, la doar o ora dupa fluierul arbitrilor aflam, tot de pe facebook, ca partida nu a mai avut loc. Primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu a postat pe pagina personala un mesaj pentru conducerea clubului: « Conducerea SCM Craiova e asteptata maine (n.r marti) la secretariatul Primariei Craiova cu demisia in mana. Inainte sa vina, sa o ia si pe cea a lui Carmen Amariei ».

Da, am ajuns la momentul in care handbalul se face pe facebook. Nu spune nimeni ca nu este un mod de informare bun dar daca vrem sa fim profesionisti, sa o facem pana la capat.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-